Cecilia Ehrling: -Jag vill gärna dansa med Gunde Swahn!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara, härliga och goa!

Förra helgen var det påsk och jag tog lite ledigt från datorn. Har sen haft dator-krångel men nu är jag tillbaka. Idag skall jag skriva om relationen till dans. Tycker du om att dansa? Gör du det regelbundet? Vilken dans tycker du om? Är det någon dans som du skulle vilja lära dig? Med som dagens blogg gäst har jag inte mindre än Cecilia Ehrling. När det gäller dans är det henne som jag tänker på först. Hon är en fantastisk dansare!

Min relation till dans är fantastisk! Jag har alltid älskat att dansa sedan jag var barn. Det har funnit med i hela mitt liv med ett uppbrott. För mig ska det vara ”seriös” dans och inte disco med alkohol i kroppen. Jag har gått sex stycken bugg-kurser. När jag var mellan 15-20 år så gick jag cirka 3-4 ggr i veckan på Alladin som det hette då och dansade till dansbandsmusik. Men jag sa nej till dom killar som hade druckit alkohol för jag tycker inte en kille kan dansa bra med det i kroppen och jag var enbart ute efter att dansa. Inte ragga.

Alladin var en nattklubb med trots min unga ålder så kom jag in där. Jag är lång och med lite charm så gick det bra. Dom behövde dessutom tjejer. Jag fick en bra kompiskontakt med en servitör som jobbade där och då blev det ännu lättare att komma in. Jag har så många fina minnen därifrån. Sedan började jag gå på Mälarsalen som också blev ett stamställe för mig liksom Skansen och Hågelbyparken. Och kryssningar emellanåt.

Jag ska erkänna att jag dansade disco någon gång också. Jag vann första pris i disco på en tävling i Tunisien! Man fick välja låt man ville dansa till och jag valde YMCA. Så när jag hör den låten idag så kommer detta minne fram. Många har förutfattade meningar om dansbandsmusik och till er säger jag bara; Lyssna! Musiken är väldigt varierat och det spelas många rocklåtar också. Tänk vad härligt att ”bugga loss” med en kille som kan dansa eller en mysig foxtrot där man dansar nära.

Tyvärr blev det många år uppehåll för mig med dansen då jag hade förhållande med killar som inte tyckte om att dansa. För 1,5 år sen dök en ”gammal prins” upp i mitt liv som jag har dansat med för 25 år sen och jag fick känna på hur kul det är igen. Till min lycka kunde jag dansa, det fanns kvar i mig. Precis som med cykla, har du en gång lärt dig så finns det där. Var bara lite ringrostig dom två första låtarna. Men vilken känsla det var! Så fort min brutna tumme har läkt ska jag återuppta detta intresse som jag brinner för.

Idag lyssnar jag på all slags musik. Har varit spinningledare i ca 20 år och även gympaledare och då måste man blanda olika musikstilar i sina pass. När jag bloggar som nu så tycker jag om att ha ”Lugna favoriter” i bakgrunden. Precis nu spelas det Frans låt ”If I where sorry”. Den är fin och jag blir glad av den!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om dans och alla roliga minnen jag har men nu ska jag övergå till min blogg gäst Cecilia Ehrling. Jag har sett alla Lets Dance och alla program. Alla danslärare är jätte duktiga, det är dom verkligen, men min favorit har hela tiden varit Cecilia. Hennes utstrålning, vinnarskalle och hon ser varje person individuellt och anpassar dansen till personen bäst av alla tycker jag. Hon tar fram det bästa ur varje kille som hon dansar med. Kombination av att man ser att hon vill vinna tävlingen och samtidigt gå in på killens nivå och anpassa är fantastiskt!

Cecilia lever tillsammans med sin sambo Fredrik Danermark. Dom har inga barn eller djur ännu. Fredrik jobbar som konsultchef på ett it-bolag och dom träffades via vänner som parade ihop dom.

- Vill du ha barn och gifta dig? frågar jag Cecilia.

- Vi kommer att gifta oss i december i år och självklart vill jag ha barn! svarar Cecilia glatt.

Härligt! Kan berätta att Cecilia är född 22 maj 1984 i Gävle så inte långt kvar till hennes födelsedag och får gratta henne då. Cecilia är dansare och inspiratör på heltid. Driver Cecilia Ehrling AB med fokus på dansuppdrag. Hon är född och uppvuxen i Gävle. Började dansa när hon var 5 år och har dansat sedan dess. Redan vid 9 års ålder började hon att tävlingsdansa inom 10-dans. Cecilia har tagit flera SM-medaljer och även representerat Sverige i EM och VM.

Nio säsonger har det blivit i Lets Dance och fyra av dessa har hon vunnit! Hon vann med Martin Lidberg 2007, Mattias Andréasson 2010, Markoolio 2013 och senast med Ingemar Stenmark 2015.

- Av dom fyra som du har vunnit, har det varit mer ”arbete” med någon? frågar jag.

- Mest arbete var nog med Ingemar Stenmark. Han var väldigt nervös och behövde mycket träning för att bli lugn och trygg.

- Vilken är din favoritdans? undrar jag vidare.

- Jag älskar att dansa vals med någon som är riktigt bra och kan för mig runt på golvet.

- Tränar du annat förutom dans?

- Jag springer en del och styrketränar tillsammans med Fredrik.

- Har du en drömperson som du vill vara danslärare till i Lets Dance?

- Jag skulle gärna vilja dansa med Gunde Swahn! svarar Cecilia.

Gunde, läser du detta så anmäl dig till nästa säsong av Lets Dance! Jag skulle också vilja se dig där. Jag frågar om alla kan lära sig att dansa….

- Har man viljan kan man lära sig att dansa. Vissa har lättare än andra och det faller sig mer naturligt.

- Är det någon dans som du inte kan?

- Hiphop och street är inte riktigt min grej. Jag är bäst på pardans!

Jag Sara, tycker att dans är jättekul och jag blir glad av musiken. Det är unikt eftersom det kombinerar fysik med kreativitet, känslomässig kontakt och är socialt. Du tränar inte bara kroppen, det är även stimulerande för sinne och själ. Det är roligt, billigt och du kan göra det på så många ställen. Jättebra för konditionen och för olika muskelgrupper. Salsa t ex är bra för coremusklerna. En dans som jag skulle vilja lära mig!

Cecilia tycker att dans är kul och att man inte tänker på att man tränar samtidigt som man dansar. En grym träning! Hon berättar att hon under många år hållit på med olika dieter och pendlat upp och ner i vikt men inte mått bra av det. Idag äter hon allt och lagom. Hon är nöjd med sin kropp, men säger att hon under många år inte har varit det.

Eftersom jag även skriver om dejting i min blogg så frågar jag:

- Har du nätdejtat någon gång i ditt liv? I så fall hur gick det?

- Jag har provar olika sidor och appar med mindre lycka. Dessa sidor ger möjlighet till att alltid söka sig vidare och aldrig nöja sig.

- Vilka tre saker tycker du är viktigast i ett förhållande?

- Man måste ha tillit, ha roligt och man måste kunna kommunicera! svarar Cecilia.

- Har du något otippat att berätta om dig själv?

- Jag älskar att bara vara när jag är ledig. Titta på serier och sippa på ett glas vin och kanske äta något gott.

Tack för din tid och dina fina svar Cecilia. Vill avsluta dagens inlägg med ett klokt citat:

”DANSA SOM INGEN SER DIG, SJUNG OM OM INGEN LYSSNAR OCH LEV SOM OM VARJE DAG VAR DIN SISTA!” Njut av livet varje sekund!

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA.

Till top