Jessica från Tro, Hopp & Kärlek: - Lev livet levande!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fina underbara vänner!

Nu har en ny dejtingsåpa börjat som heter ”Tro, hopp & kärlek” med Mark Levengood som programledare. Det gick inte så bra för dom i ” Gifta vid första ögonkastet” så det ska bli spännande att se hur det går för dessa deltagare. Dom får i alla fall välja själva om dom vill gifta sig! :) Två av deltagarna från GVFÖ kan ni läsa om tidigare i min blogg.

Två präster, en pastor och en diakon söker kärleken i nya säsongen av ”Tro, hopp och kärlek”. Jag tycker att Jessica verkar vara en härlig person så jag beslöt mig för att kontakta henne för att få lära känna henne lite mer och dela det med er. Jessica är 46 år gammal och bor i Landskrona. Hon har fyra barn i åldrarna 11-21 år. Hon prästvigdes i slutet på januari och arbetar nu som pastorsadjunkt i Landskrona församling.

Jessicas fyra barn bor hos henne på helger och lov. Hon har två raskatter och en liten hund när hennes äldsta dotter kommer och hälsar på. Efternamnet Menzinsky är ett mycket gammalt släktnamn från 1500-talet och Polen. Är bara denna släkt som heter så och Jessica gifte sig till det. Hon har varit singel i 1,5 år men varit skild i många år.

- Varför sökte du till Tro, hopp & kärlek? Framtidsmål? frågar jag.

- Det är ett äventyr och ett viktigt sådant! Jag gillar att utmana mig själv och varför inte söka efter min livskärlek på detta sätt? Mina mål eller rättare sagt min väg framåt kommer vara fyllt med spännande utmaningar och personligt växande i min prästroll.

- Tycker du att ditt yrke som pastorsadjunkt försvårar för dig att hitta någon?

- Som präst har jag ett visst ansvar. Det är inte helt enkelt att träffa någon på ett naturligt sätt som kanske andra kan, typ krogen osv.

- Har hört att du har dejtat och varit på dejtingsajter innan du vigdes. Vad är dina erfarenheter av det? undrar jag nyfiket.

- Jag har bara positiva erfarenheter av det, men inte funnit min kärlek där. Jag gillar sättet att först kommunicera per chatt, vidare mail och sen om tycke uppstår ett personligt möte.

- Skulle du kunna nätdejta igen?

- Ja, det skulle jag kanske kunna, svarar Jessica.

- Varför blev det inget med dom killarna?

- Jag tror att det blir svårare med åren att finna rätt. Mognaden gör att man vet hur man själv vill ha det och vad man önskar av livet. Jag är mycket medveten om vad jag önskar av en relation och jag är mycket sann mot mig själv, det är så viktigt för mig. Jag vill inte leva i en relation som inte har den potential som jag söker. Men jag vet att han finns där ute.

Kloka svar tycker jag och jag känner igen mig så mycket i det hon berättar för mig. I den mogna kvinnans ålder som vi är så vet man vad man vill och hur man vill ha det. Och man måste få ha lite krav för att det ska fungera. Det är som Jessica säger att man måste vara sann mot sig själv.

- Vad är viktigast för dig i ett förhållande? frågar jag.

- Närvaro, tydlighet, trygghet, humor, intelligens, öppenhet mot livet, passion, romantik och massor av kärleksfull beröring!

- Är det viktigt att din framtida partner är kristen?

- Det är viktigt att han har reflekterat över vem han är och var han kommer ifrån. Det är viktigt att han tror på Gud, men hur aktiv och på vilket sätt han gör det, är inte det viktiga.

Jag frågar Jessica vilka fritidsintressen hon har……

- Livet! Att nyfiket uppleva det i detalj !

Lite annorlunda svar men mycket bra svar. Jessica utstrålar en härlig livsenergi och livsglädje! Hon är en stor livsnjutare. Hade hon bott i Stockholm hade jag mer än gärna velat vara hennes väninna. I hennes närvaro får man positiv energi. Vill ni få lite av den så gå in på denna sida: http://www.svt.se/tro-hopp-och-karlek/mot-prasten-jessica Och ni killar har möjlighet att söka till programmet och henne! 

Jag fortsätter att fråga henne…

- Säg tre positiva egenskaper om dig och en negativ som du vill förbättra?

- Nyfiken, varm och levande, rak och ibland för seende. Har ett stort behov av mitt eget space, svarar Jessica.

- Har du något otippat att berätta om dig själv?

- Haha! Jag är nog rätt märklig på många sätt, otippat? Jag är nog mer en överraskning hela jag!

- Ditt livsmotto?

- Lev livet levande! Våga upplev alla dina känslor!

- Vad gör dig lycklig?

- Att möta genuina människor som vågar vara det dem är, det är vackert. 

- Din favoritmat & dryck?

- Allt som görs med omtanke. Jag är en njutningsmänniska !

Jessica har arbetat som skådespelare och teaterregissör. Även som relationscoach. Hon berättar:

- Vi människor går omkring med en massa skam och skuld som hindrar oss från att leva fullt ut. Jag har hjälp kvinnor och par att våga befria sig från detta och våga ta klivet in i att stå i sig själv, att lysa och skimra som den unika människa var och en av oss är födda till att vara.

- Av alla brev som du kommer att få som medverkan i ”Tro, hopp & kärlek”, hur ska killen vara som du kommer att välja i brevhögen? undrar jag.

- Oj, det är svårt att veta här och nu, men brevet måste sticka ut på något sätt. Men det behöver vara en trygg och intelligent man med massor av humor och värme. Lite äventyrlig och nyfiken på människor och livet. Utseendet är viktigt på så sätt att det ska synas att han gillar sig själv, snyggt klädd och glittrande ögon, men sexighet föds från det inre.

Håller med Jessica. Tänk om fler killar kunde förstå att sexigheten föds från det inre! Åtminstone för mig är det så att om killen skulle var jättesnygg och inte är omtänksam och snäll så försvinner sexigheten! Tips till er killar! Insidan gör utsidan! 

Jessica berättar att hon är 172 cm lång. Hon gillar klackar så hon önskar att killen är lika lång som henne i strumplästen. Alltså inte kortare.

- Vill du bli sambo på sikt eller går särbo lika bra?

- Jag har absolut inte bråttom och kan inte svara på det eftersom det handlar om så mycket i vem man möter och vad man vill skapa tillsammans.

- När får vi se dig i programmet på tv?

- I slutet av september men än så länge går det bra att söka till programmet om man tycker jag verkar spännande. 

Jag är helt övertygad om att Jessica kommer att få massor av brev och det ska bli spännande att följa henne.

Jag avslutar dagens blogginlägg med ett fint citat som jag tycker passar in så bra på Jessicas motto i livet!

”Det finns bara två sätt att leva. Det ena är som om inget är ett under. Det andra är som om allt är ett under”. Albert Einstein

SKÖT OM ER!
KRAM KRAM!
SARA. 


Till top