Maria Montazami: - Fira allt som firas kan!

Allmänt / Permalink / 3
Hej mina fina vänner!

Älskar du din kropp? Gillar du allt på den? Missnöjd med någon del? Hur mycket tid per dag lägger du ned på ditt utseende? Hur får du fint hår? Gör du något för att stoppa åldrandet?

Idag gästas min blogg av inte mindre än Hollywoodfrun Maria Montazami och ni ska få veta vad hon svarar på dessa frågor. Så detta inlägg handlar en hel del om relationen till sin kropp. Jag tänker på ordspråket: ”Om du inte vårdar din kropp, var ska du då bo?” :) 

Maria Brigitte Anita Montazami är född 13 november år 1965 i Västerås. Hon är en stor svensk personlighet och varför jag valde att ta henne med i min blogg är för att jag tycker hon är den ärligaste och finaste av Hollywoodfruarna. Jag brukar titta på programmet på tv och har även träffat Maria vid olika tillställningar i Sverige.

År 1987 åkte hon och hälsade på sin syster i Los Angeles. Hon trivdes så bra att hon stannade och jobbade först som au pair. Sedan sökte hon jobb som servitris på en restaurang där hennes man Kamran var chef. Dom blev kära och började dejta och på den vägen är det. Efter ett par år blev Kamran en framgångsrik mäklare.

Tips till alla som är med på dejtingsajter, detta är också ett alternativ att hitta någon! Se dig omkring så finns drömprinsen/drömprinsessan där! Våga ta kontakt! Våga chansa för att vinna! :)

Idag bor Maria med sin man Kamran och deras fyra barn: Sara, Hanna, Emma och Nicholas. De har två hundar som heter Molly och Copper.

Jag frågar Maria:

- Vem av Hollywoodfruarna gillar du mest och varför?

- Jag tycker allra bäst om Åsa eftersom hon är liten men tuff och har ett stort varmt hjärta av guld.

- Ditt bästa tips för att bli framgångsrik? undrar jag vidare.

- Var ärlig mot dig själv och mot andra och ta inte den korta vägen bara för att få snabba resultat, utan våga chansa och jobba hårt!

- Gör du något för att stoppa åldrandet? T ex någon speciell kräm?

- Jag ser till att skratta varje dag och fira allt som firas kan. Och samtidigt ha en balanserad kost och leva ett aktivt liv!

Bra svar, skulle ha svarat likadant om jag fick frågan. Men fira allt som firas kan hade jag nog inte tänkt på. Maria springer med sin hund Copper fem dagar i veckan och hon går även på pilates.

- Är du rädd för något Maria?

- Ja jag är otroligt rädd för att dö, en oväntad hastig död som att bli mördad till exempel!

- Älskar du dig själv och din kropp? Gillar du allt? Missnöjd med någon del?

- Ja, jag älskar i princip allt med mig själv, förutom mina ben som jag efter graviditeter fått lite spider veins, men jag ska faktiskt ta bort dem om ett par veckor.

- Har du gjort någon kirurgisk ingrepp? Vad anser du om skönhetsingrepp?


- Jag har opererat brösten efter mina barn fötts och jag gör även botox för att minska rynkor. Jag tycker att det är väldigt personligt med skönhetsingrepp och att man inte ska vara så snabb att döma de som väljer att göra det, för man vet aldrig hur en människa påverkas av vissa saker med sitt utseende.

Maria berättar vidare att hon lägger ned 1 h varje morgon på sitt utseende från uppstigning tills att hon är klar. Jag berömmer hennes fina, tjocka och vackra hår och frågar hur hon gör för att få det så fint. Maria svarar:

- Jag har extensions så att mitt hår ska bli långt och extra tjockt. Min frisör gör det så jag vet tyvärr inte märket, men det är väldigt bra. Sedan använder jag Moroccan Oil för att det ska bli mjukt. Jag lockar och tuperar håret. Jag använder också ett jättebra hårspray från Kenra.

Jag är 175 cm lång och Maria är 180 cm. Jag brukar undvika högklackat för att inte bli längre. Tycker också att det är skönare för fötterna att få gå utan högklackat. Jag frågar Maria om hon går i högklackat ofta……

- Åh absolut jag har nästan alltid på mig högklackat och älskar det eftersom man får fin hållning och känner sig glamorös!

- Vad gör du om 5 år? 10 år? Kommer du att flytta till Sverige?


- Om tio år så hoppas jag att jag har en massa barnbarn! Och nej jag kommer inte flytta till Sverige, eftersom mina barn har växt upp här och Kalifornien är deras och även mitt hem.

- Har du gått på diet någongång?

- Ja dieter kommer och går och de brukar hålla i ungefär tre veckor för min del, innan jag halkar tillbaka till det som min kropp är van vid.

I sommar kommer Maria och hennes familj till Sverige för att hälsa på hennes familj som bor där. Jag tackar henne för svaren och önskar henne varmt välkommen hem till Sverige.

Bilden här på Maria har hon personligen skickat till mig för hon tycker att den passar så bra i min blogg.

Apropå relationen till sin kropp så vill jag bara säga: SLÄPP KRAVEN! DU DUGER SOM DU ÄR! DU ÄR UNIK! Tycker någon människa annorlunda så är det ingen person som du behöver ha i ditt liv! VAR STOLT FÖR DEN DU ÄR! ATT JUST DU ÄR DU!

Vi behöver älska alla delar hos oss själva och då även de mindre bra sidorna som är en del av oss istället för att jämföra oss med alla andra. Så älska eller acceptera alla dina sidor!

Självkänsla handlar om hur du tänker och känner om dig själv. Om du har bra självkänsla, vet du att du är värdefull bara genom att vara. Känslan att du är okej går att träna upp. En stabil självkänsla hjälper dig att våga göra saker du vill, och att säga ja och nej till saker.

DU ÄR UNDERBAR!!! Glöm aldrig det!

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA.


#1 - - deklaration:

Men Guuud sa göllig bild!

Svar: Javisst :) Ha en fin dag!
Sara

#2 - - SKRIVDIVAN :

Ja ofta verkar det som att *kärleken* kan finnas närmare än vad man tror, någonstans periferin utan att en tänker på det. Och när man väl tänker på det, som i Marias fall med chefen, då gäller det att våga! Jag blir sån fegis när jag känner äkta intresse för någon. Kul intervju! Jag behöver bli bättre på att fira mig själv, jag fyllde 30 ganska nyligen men firade ingenting, när mina vänner fyller år då jävlar ska det ut och ätas och inhandlas presenter. Får se om jag vågar dra ihop något nästa år.

Svar: Hej fina du! Tack för dina rader. Jag håller med dig och har svårt med detta själv. Men jag tycker inte att man behöver fira för att man fyller år, är högtider etc utan en spontan fest kan du ha ändå. En fest som visar att du bryr dig om dina vänner eller kanske din familj. Mindre middagar kan också vara mysigt. Bara ses och umgås. Jag uppskattar att få en present när det är spontant utan en födelsedag. När någon tänker på mig utan att det är något speciellt. Dom presenterna betyder mera för mig. Men det kan lika gärna vara ett gulligt sms som det står "jag tänker på dig" och det är gratis. :) När mina barn skriver att dom älskar mig blir jag mer glad än för något annat. Sedan detta med kärleken... man måste våga för att vinna! :) Om du känner äkta intresse för en kille, visa det! Vad kan hända? Vad är det värsta som kan hända? Att killen säger nej, men då har du i alla fall försökt. Jag tror det är bra att i många olika situationer tänka "vad är det värsta som kan hända?" Då kommer man oftast på att det är ju inte så farligt. Sköt om dig & lycka till ! Kram! Sara.
Sara

#3 - - SKRIVDIVAN :

Tack Sara! Den meningen tar jag med mig nästa gång jag tvekar! Vad är det värsta som kan hända? :)

Svar: Hej! Det låter bra. :) Om någon kille skulle nobba dig, vilket jag inte tror, så tänk att han inte förtjänade dig! Att du förtjänar något bättre. Du är värd en kille som älskar dig för den du är! Glöm aldrig det! :) Det finns ett bra citat som jag brukar tänka på om mig själv också: Jag är inte singel, inte upptagen heller jag är bara reserverad till den som förtjänar mig! Sköt om dig! Kram! Sara.
Sara

Till top