SARA: - Att nätragga en tjej!

Allmänt / Permalink / 3
Hej mina fina vänner!

Idag blir mitt blogginlägg väldigt personligt och kommer att handla om vad en kille bör tänka på när han nätraggar en tjej. Dom första inläggen jag har gjort på min blogg handlar en hel del om nätdejting så gå gärna tillbaka och läs dom. Det blir mycket från mina egna erfarenheter. Jag har varit med på olika sajter från och till och är det även idag. Därför vill jag dela med mig av mina erfarenheter och speciellt till er killar vad ni bör tänka på.

Det jag tycker är jobbigast på dessa sajter är att många killar ursäkta… men är så sexfixerade och inte fattar hur man gör för att fånga en tjejs intresse först. Dom går rakt på med massa sexfrågor och skickar bilder på sitt könsorgan. Jag har blockerat massor av killar som har gjort detta till mig och är väldigt trött på dessa killar. Trots jag är tydlig och skriver inget sexprat på nätet så bryr dom sig inte.

Bara för att jag säger nej till sexprat till en kille jag inte känner eller har träffat så tror dom att jag är ointresserad av sex. Jag försöker snällt säga: ”Klart man har sex i ett förhållande och pratar sex, men inte över nätet!” Killar jag säger bara: Fånga en tjejs intresse så kommer det andra sen!

Jag är tydlig på min sida att jag endast söker ett seriöst förhållande. Det är viktigt att både killar och tjejer innan man sätter in sin kontaktsida, tänker vilket mål man har med den och är tydlig med det i sin text. Vet vad man vill med andra ord. Även om man är flyttbar och vad man kan acceptera. Allt blir så mycket enklare då. Skriv på din kontaktsida vad du önskar; en vän, en sexpartner, en seriös relation, särbo eller sambo etc. Tänk efter vad du vill!

En annan sak som jag har märkt är att killar dejtar flera olika tjejer samtidigt och då blir alltid någon besviken och sårad. Jag har pratat med både killar och tjejer om detta problem. Och det har drabbat mig personligen också. Själv lär jag känna en i taget. Det är ärligast! Ett hett tips till er killar att bara fokusera på en tjej i taget så hon känner sig betydelsefull. Ge henne all din uppmärksamhet!

Ingen vill ha kölapp eller vara en i mängden så behandla andra som du vill bli behandlad själv!

För inte så länge sen när jag skrev med en kille på nätet som bara hade sex i huvudet men jag gav honom en chans att visa en förändring, för att han inte hade hemmavarande barn och hade en hund som passar mitt liv bra så hände detta:

Emellanåt skrev han seriöst och jag fick förhoppningar. Han började med att skicka bilder på sitt organ och pratade sex, men jag sa stopp direkt. Då skrev han seriös några dagar utan sex. Sedan helst plötsligt en fredag kväll efter att ha visat sig seriös så skrev han: ”Jag ska till Stockholm och bo på hotel imorgon och har en dejt. Vi ska dricka champagne på rummet och sedan gå ut och äta. Efter det kanske det blir sex på hotellet!” Denna kille är ute ur mitt liv. Men dagen efter skrev han att han var full och det var inte sant det han skrev. Fr om nu kommer jag aldrig att ge en kille en chans som börjar med sexprat. Har lärt mig att dom killar som är ute efter ett seriöst förhållande gör inte det.

Tyvärr finns det nog tjejer som kan ha sex direkt med en kille hon inte känner, vilket förstör för oss som är seriöst ute efter ett förhållande. Dom borde vara tydliga på sina sidor att dom vill ha en sexpartner. Precis som killarna.

Så lite tips till er killar för att fånga en tjej på nätet!

Ställ öppna frågor. Alltså frågor som det inte går att svara ja eller nej på. Med slutna frågor riskerar du att samtalet dör tvärt. Om du bara får ett ja eller ett nej har du inte mycket att gå på för att kunna fortsätta prata. Jag kallar det att prata även när man skriver på nätet. Med öppna frågor visar du intresse och tvingar du den andre att berätta om sig själv, sina åsikter och sina värderingar. Du kommer att få en massa information som du kan använda för att föra skrivandet vidare.

Genom att noga läsa vad tjejen skriver så kommer du hela tiden att få ledtrådar till nya ämnen om kan föra skrivandet vidare. Men du missar dom om du inte är uppmärksam. Se upp för blandade budskap. När ni så småningom ses måste budskapen som ni skrivit stämma. Och då kommer även kroppspråket in. Le när du skriver för det kommer att märkas i dina ord. När du ler så släpps en massa hormoner lös i kroppen på dig. Hormoner som får dig att må bra. Det känner mottagaren i din text.

Bli en rolig person! Du ska bli den som andra mår bra av och vill vara med. Men att vara rolig betyder inte att du ska börja härma en komiker. Försök vara kreativ så kommer det roliga ofta på köpet!

En bra öppningsfras kan vara: ”Berätta om nån gång när du….” eller ”Hur kände du när…” Skriva om upplevelser och erfarenheter istället för allt för mycket fakta. Det vet jag att man också måste göra. Ställa frågor om var man bor, jobb, barn osv. Men sen!

Att stava ordenligt och inte använda förkortningar är ganska viktigt. Inte skriva för kort. Jag har upplevt att just dom killar som skriver väldigt kort har flera dejter på g och orkar därför ej skriva så långt. Använd en ovanlig hälsningsfras och inte bara ”hej”. Det är tråkig! Se till att sticka ut! Undvik komplimanger på utseendet. Den biten kan komma när ni ses.

Ta upp specifika intressen! Så istället för att skriva att du gillar en bok eller en film i ditt första meddelande så skriv mer specifikt om den. Det blir mer intressant att relatera tillbaka för den som svarar. Visa att du läst tjejens profil! Det ger ungefär 50% fler svar enligt undersökning om du visar ditt intresse på det sättet. Du får tjejen att känna sig speciell och uppskattad om du visar att du läst profilen och förstår vad hon är ute efter, hennes intressen etc.

Undvik ironi och sarkasm. Det kan man använda till vänner som man känner, men inte till en ny person. Det är svårt för tjejen att veta om du är ironisk, sjuk i huvudet, korkad eller dum. Ser man inte heller kroppsspråket är det ännu svårare. Så inget ironisk tills du verkligen känner personen bra. Detta gäller även i sms.

Många killar glömmer att de flesta tjejer får massor av meddelanden per dag från nya killar, och tänker därför helt enkelt inte på att skriva ett fint första meddelande. Riktigt dåliga första meddelande är ointressanta. Skriver en kille till mig ” hej allt bra?” eller ”hej hur e läget” eller ”hej va händer hos dig idag?” ja då svarar jag inte. Helt ointressant.

Om en tjej blir nyfiken på att veta mer om dig efter att ha läst ditt meddelande kommer hon att gå in på din profil och läsa mer om dig. Fråga mer om dig när hon svarar. Det är så kommunikation går till. Så fokusera på tjejen du skickar till i ditt första meddelande. Vilka gemensamma intressen ni har kan vara bra.

En tjej vill känna att du inte har skickat exakt samma meddelande till hundra andra tjejer. Det är få tjejer som vill svara när de känner sig en i mängden. Jag ser precis när jag får ett sånt meddelande och svarar inte.

Det är bra att använda tjejens namn. Med det visar du att du bryr dig om henne. Vi är rätt dåliga på att använda varandras namn i det dagliga livet. Jag har i alla mina yrken försökt lära min människors namn och det uppskattas. Men tjejens namn kanske dröjer några meddelande innan du får veta.

Det som en kille kan fånga mitt intresse med är i första hand att han visar omtänksamhet och att han kan kommunicera. Att han skriver en längre text. Inget sexprat. Att han ställer många frågor och visar nyfikenhet. Att han hör av sig ofta. Visar intresse att jag har hundar och att jag tränar, helst yoga just nu. Visar intresse vad jag gör och hur jag mår. Att jag får ställa frågor och han svarar glatt, för det är mitt sätt att visa intresse. Att han har läst min profil och vet vad jag söker. Även att han har vuxna barn eftersom den biten är avklarad hos mig med mindre barn.

Väldigt viktigt också att fokusera och lära känna en i taget! Annars blir någon besviken. Vara en aktiv lyssnare och visa det även i skrift.

Cecilia Ehrling som jag hade som gäst i mitt förra blogginlägg sa: Dessa sidor ger möjlighet till att alltid söka sig vidare och aldrig nöja sig. Tyvärr har hon rätt och därför tycker jag att när man har hittat sin partner ska man gå ur sidan omgående.

Detta inlägg blev mycket personligt, men så får det bli ibland. Och det var mycket menat till killar som dejtar på nätet. Jag avslutar med ett av mina favoritcitat:

”Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna det hos sig själv! ”

Bilden på mig här är taget i Istanbul i juli förra året!

Ha en fortsatt bra vecka!
KRAMAR FRÅN ER SARA.

Vill ni läsa mer om dejting så kan ni också gå in på denna sida:
#1 - - Maria :

ÅÅ vad roligt att läsa din blogg! Du skriver så bra!

Svar: Hej Maria! Tack snälla du för dina fina ord. Dom värmer!
Sköt om dig!
Kram! Sara.
Sara

#2 - - Johan Englund:

Bra skrivet tack för alla tips som fick mig att öppna ögonen är dålig på att skriva men det är bara att kämpa för att få 😊

Svar: Hej Johan!Tack för dina snälla ord. Hoppas det har gått bra för dig!
Kram! Sara.
Sara

#3 - - Jonas:

Bra inlägg som jag läst flera ggr. Tycker dock inte det är fel att dejta och mejla flera, så länge det inte tänder till på allvar. Det är så chansartat och svårt att hitta en bra match att du förlorar tid på att inte köra lite parallellt.

Svar: Hej Jonas! Ja där är smaken som baken. Själv vill jag inte vara en i mängden om jag nätdejtar. Jag har har heller inte känt att det skall gå fort att hitta någon, utan bra att lära känna varandra ett tag först på nätet. Då spar man in tid om det inte sen känns bra. Det kan dyka upp något under kontakten som gör att man inte vill träffa personen. Detta har hänt flera ggr för mig. Jag är mer för att lära känna en i taget, men vi är alla olika. Just nu har jag valt att vara singel och trivs med det. Ha en underbar dag! Kram! Sara.
Sara

Till top