Christina Schollin: - VÅGA VARA ETT FÖREDÖME!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara fina vänner!

Dagens gäst i min blogg strålar det om! En fantastisk kvinna som funnits med i hela mitt liv! Hon är född 26 december 1937 i Stockholm, är skådespelare, som gjort roller på Dramaten och privatteatrar som på film och tv-serier. Hon filmdebuterade 1956 i ”Swing it, fröken” med Alice Babs, och kom in på Dramatens elevskola 1958. Där gjorde hon bland annat Beatie i ”Rötter” och Nerissa i ”Köpmannen i Venedig”.

Hon har vidare arbetat på samtliga privatteatrar i Stockholm. Jag har själv sett henne i ”Bäddat för sex” på Chinateatern, ”Charleys tant” (den var så rolig), ”Kaktusblomman” och ”Sängkammarfars” på Vasan. Under 1960-talet blev hon ett av svensk films mest publikdragande namn, inte minst som Jarl Kulles sommarflicka i ”Änglar, finns dom?”

Du har säkert sett henne som Margaretha Öhman i tv-serien ”Varuhuset” eller som Birgitta i ”Tre Kronor”. 2008 var hon med i ”Stjärnorna på slottet” och 2011 i ”Berg flyttar in”. Jag tycker hon har en inre skönhet likväl som ett yttre. Hon är mycket mån om sin familj och jag tror att alla får positiv energi i hennes närvaro.

Det är en ära för mig att få ha CHRISTINA SCHOLLIN som gäst i min blogg! :)

Christina bor en del av året på spanska solkusten. Annars är det Värmdö som hemmet finns på. Hon har fyra barn och 9 barnbarn. Idag är Christina Independant Distributör på NuSkin Enterprise. Hon jobbar med allt som har med livskvalitet att göra, från skönhetsprodukter, vitaminpreparat, anti-aging till livsfilosofi.

Det känns att jag har en hel del gemensamt med Christina….. vi har båda två namnsdag i Fruntimmersveckan (även om jag inte brukar ha fest då som hon :) Jag har jobbat med Hälsa i olika former i hela mitt liv och min yngsta son jobbar på Dramaten mm. Hennes motton i livet delar jag också starkt. Kul! :)

- Du jobbar med Wellness. Berätta om ditt företag och vad som finns?

- Sedan sju och ett halvt år jobbar jag som oberoende Distributör med Nu Skin Enterprises: Ett börsnoterat amerikanskt online-företag som är världsledande i anti-aging. Det passar mig precis eftersom jag gärna vill dela med mig av möjligheten att kunna förändra sina liv - till andra. Antingen du bara vill kunna handla fantastiska produkter online till inköps-pris eller/och starta en lönande business och bli din egen chef. Jag bestämmer själv var jag vill jobba, när jag vill jobba och med vilka jag vill jobba! Besök gärna min web-sida: www.schollin.nsopportunity.com och www.schollin.nsproducts.com Kontakta mig för mer info. Kanske du vill bli med i mitt Team: ”Team Schollin”, svarar Christina.

Låter intressant tycker jag. Gå gärna in och titta på hennes sida. Jag ska själv fundera om jag vill vara med i hennes team. :)

- Du är VD i ditt företag, men känner du att du är VD i ditt eget liv? undrar jag.

- Det är det viktigaste av allt - att man känner att man har kontroll och kan välja sitt sätt att leva, svarar Christina.

Vi pratar vidare om yrkesval och jag frågar vilka råd, tips hon har till sina barn. Svaret jag fick är ett mycket klokt svar som jag tycker alla borde tänka på och detta råd vill jag även ge till mina tre barn. Christina svarade:

- Skaffa dig ett yrke som du älskar, så behöver du inte arbeta en enda dag i ditt liv!

Att ha ett yrke som du tycker är kul är viktigt, har jag ofta sagt till mina barn. Visst är det viktigt att försörja sig men det skall finnas glädje till jobbet. Jag minns när jag var i 20-års åldern och jobbade 5 år som hotel-receptionist. En av dom bästa jobben jag haft! Jag förstod inte ens hur jag kunde få betalt för ett så roligt jobb! Kunde ha jobbat gratis, men var tvungen att ha pengar till räkningar, boende, mat etc. Efter detta jobb har jag alltid eftersträvat att hitta jobb som jag har samma känsla till och det har jag lyckats med för det mesta.

Men nu tillbaka till Christina. :)

- Ditt favoritcitat är: ”If it is to be – it is upp to me!” Har du mestadels i ditt liv lyckats leva efter det? undrar jag.

- Jag jobbar fortfarande på att förverkliga mina drömmar, så att jag kan leva det liv jag vill leva. Och det är bara jag själv som kan se till så att drömmen blir verklighet: If it is to be - it is up to me! :)

- Ditt motto har jag läst är: ”Våga vara ett föredöme”. Vilka egenskaper har du som du tycker är bra föredömen för andra?

- Om jag kan använda mitt ev. goda namn och rykte till att sprida goda budskap till andra - då hoppas jag att jag är ett föredöme. När det gäller mitt wellness-engagemang, så har jag hittat rätt när det gäller att dela med mig av MåBra-budskap via Nu Skin:s produkter: ”All of the good, none of the bad” och Nu Skin:s filosofi: Att vara en God Kraft i Världen. Därför donerar jag till Nu Skin ”Nourish The Children” vitaminiserade matpaket till svältande och undernärda barn. Jag hoppas att andra följer mitt exempel.

- Finns det några kändisar som borde förändra sitt sätt och bli bättre föredömen och varför? frågar jag.

- Jag tycker att alla s.k. ”kändisar” borde vara föredömen på olika sätt. Vi har ett ansvar - som förpliktigar.

- Du är en mycket omtänksam kvinna och vill att alla ska må bra har jag förstått. Det strålar om dig som ger positiv energi till din omgivning. Hur mår du idag?

- Tack alldeles utmärkt. Jag mår bra, när jag får vara aktiv och göra saker som jag tycker om att göra. (hon får medhåll från mig, jag funkar likadant :)

- Du fick för några år sedan sjukdomsbeskedet cancer. Är du frisk från den?

- Jag är ännu inte ”frisk-skriven” - men går på kontroller och jag är tacksam för den fina vården svenska sjukhus ger, svarar Christina.

- Din familj har en stark sammanhållning, vilket syns i tv och media. Du och Hans bor halva året på spanska solkusten. Får du besök av dina barn och barnbarn med familjer då?

- Vi samlas hela familjen - antingen i vår stora villa på Värmdö eller i vårt hus i Spanien. Senast tillbringade vi midsommaren i Spanien allihop.

- Har läst att man kan hyra ert hus där. Under vilken säsong och vad kostar det?

- Gå in på: www.christinaschollin.com Där går att lägga en intresse-anmälan.

- Du och din make Hans Wahlgren har hållit ihop i många år. Hur många är det och hur har ni klarat det? På vilket sätt med fyra barn har ni vårdat kärleken?

- Hans och jag träffades som 19-åringar och har nu hållit ihop sedan 1957. Varit gifta sedan 1962. Våra fyra barn har varit det som gjort att vi alltid har värnat om familjen och kärleken tillsammans.

- Ni hade en äktenskapskris en period då du lämnade Hans. Vad gjorde ni, du för att för att återförenas?

- Det är ingenting jag pratar om numera. Alla äktenskap har kriser ibland - det är vad man gör av kriserna som räknas.

- I slutet av 1960-talet blev du erbjuden att spela mot Elvis Presley. Har du någon gång ångrat att du tackade nej? frågar jag vidare.

- Nej aldrig. Då hade jag inte kunnat stanna i Sverige, där tryggheten fanns med barnen och huset och familjelivet.

- Du har fyra kända barn: Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren, Linus Wahlgren och Peter Wahlgren. Vad tror du är orsaken att alla har lyckats så bra i livet? Och även dina barn-barn. Har något kommit från arv? Beror det på deras uppväxt?

- Självklart har det betytt mycket för våra barn att de har fått en trygg uppväxt med mycket kärlek och uppmuntran . Att de valt samma bana som vi är ju bara ett bevis på att de tyckt att det varit roligt att leva det liv som deras föräldrar valt.

- Såg en bild på din FB-sida med texten: ”När ett barn har vuxit upp är det dags för föräldrarna att lära sig stå på egna ben”. Det ligger mycket i det. Har detta varit svårt för dig? Hur kändes det när dom flyttade hemifrån?

- Ja visst är det något som känns svårt för alla föräldrar. Att klippa navelsträngen med sina barn. Men man visar den största kärleken till sina barn när man låter dem leva sitt eget liv.

Jag håller med Christina men jag ska erkänna att den första och enda krisen jag haft i mitt liv var när mina tre barn flyttade hemifrån. Jag hade ingen 30, 40 eller 50 års kris, ja jag är 53 år när jag skriver detta, men det var tungt när mina tre barn flyttade. Minns när min äldsta flyttade, jag hade lampan tänt i hans rum och låtsades att han var där. Det var hemskt. Nu är mina barn 22, 27 och 31 år och visst har jag börjat vänja mig men mycket är tack vare mina hundar s hjälp. Önskar ibland bara att jag kunde vrida tillbaka tiden. :)

- Du är yngst av sex barn. Hur har din barndom varit? undrar jag.

- Jag fick med mig hemifrån en känsla av att familjesammanhållningen var viktig. Det har jag velat förmedla till min egen familj. (det har hon lyckats med :)

- Kul att du har Fruntimmerfest varje år. Jag har själv namnsdag i denna vecka. Vilka får komma på din fest och vad brukar ni göra?

- Min Fruntimmersfest firades för 25:e året i rad i år. Alltid på Christina-dagen den 24:e Juli. Jag bjuder tjejer från olika bekantskapsgrupper och vi äter gott och sjunger tillsammans och de som är med kallar det för ”Årets fest”, som ingen vill missa!

- Har läst att du älskar boken ”The Secret”. Det gör jag också. Har du någon annan favoritbok?

- Jag älskar att läsa Louise Hay:s böcker och den italienske professorn i pedagogik: Leo Buscaglia: Älska varandra, Älska, Leva, Lära.

- Du har gjort massor roller på Dramaten, teater, filmer, roller utomlands, tv-teater, underhållning, radio, gjort kassett-böcker etc. Ja det finns hur mycket som helst om dig. Vad har varit roligast att göra?

- Jag har gjort många olika slags roller, som alla har varit speciella för mig. Kanske ”Änglar, finns dom?”, ”Käre John”, ”Fanny och Alexander”. Teater-roller: Ofelia i ”Hamlet”, Beaty i ”Rötter”, Sara Videbäck i ”Det går an”. Julie i ”Fröken Julie” med flera…...

- 1982 medverkade du i Ingmar Bergmans mästerverk Fanny & Alexander. Hur var det? Något speciellt minne?

- Alla vi som medverkade i den filmen var medvetna om att vi skapade filmhistoria!

- Varuhuset och Tre Kronor på TV har jag följt. Var båda rollerna lika roliga att spela? Vilken typ av roll gillar du mest? Hur skall karaktären vara? Skulle jag skriva allt du har medverkat i skulle det bli många bloggsidor. :)

- Jag har velat göra så olika karaktärer som möjligt under hela min karriär - och det har jag fått göra. Vilket jag är mycket glad för.

- Om du fick leva om ditt liv, skulle du ha gjort något annorlunda?

- Nej, absolut inte!

- Ditt tips hur man når framgång i livet?

- Gör det du tycker om - och tyck om det du gör! :)

- Hur ser resten av 2016 ut för dig? Några planer? undrar jag.

- Jag fortsätter med mina olika projekt: Att arbeta med min NuSkin-business, att vara delaktig i den nya MåBra-Oasen: ”Carino Stockholm” i Gamla Stan, att färdigställa mina Memoarer, som ska komma ut snart, MM.

Spännande! Jag avslutar med att fråga Christina hur man kan komma i kontakt med henne, ex om man vill hyra huset i Spanien, vara med i hennes team eller har något annat på hjärtat. Hon svarar:

- Du når mig på min hemsida: www.christinaschollin.com.
Om du vill förändra ditt liv, förverkliga dina drömmar och leva ett liv efter din egen design, kontakta mig, så kanske du kan bli medlem i ”Team Schollin”. Läs mer: www.schollin.nsopportunity.com Vill du handla produkter online till inköpspris: www.schollin.nsproducts.com Kontakta mig för mer info!


Må Bra! Lev Väl! Önskar Christina till mina bloggläsare och det önskar jag också till er!

Tänkvärda ord apropå hälsa….Om du inte tar hand om din kropp, var ska du då bo? 

SKÖT OM DIG! KRAMAR FRÅN ER SARA.Till top