Kristoffer Triumf : - Jag kan inte köpa att livet tar slut!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara vänner!

Hoppas att ni alla mår jättebra och skapar er ett bra liv! För det är du som är regissören i ditt liv, glöm aldrig det. Jag var utan dator fyra dagar förra veckan så har legat lite efter. Nu har jag fått en ny dator som inte hänger sig och är seg så det är jättekul! :)

På sommaren brukar jag lyssna en hel del på poddar. Oftast då när jag sitter ute i min trädgård. Jag har mina favoritpoddar och en av dom heter VÄRVET! Jag blev lite nyfiken på Kristoffer Triumf, mannen bakom Värvet så jag kontaktade honom. Han ville gärna vara med som gäst i min blogg och jag blev mycket glad för det så jag och ni andra får lära känna honom lite mer. I sin podd ger han intervju med kändisar vilket jag också gör en hel del i min blogg så vi har den saken gemensamt. :)

Per Kristoffer Triumf är född 1 mars 1974 och är programledare, komiker, redaktör och tidigare copywriter. Han bor i Vällingby. Han arbetade som skribent på Nöjesguiden mellan 1994 – 1998. Hans podcast Värvet är en av Sveriges mest nedladdade podcasts. 2013 nominerades Kristoffer Triumf till Stora journalistpriset i ”Årets förnyare” för just sitt arbete med Värvet.

När han och hans fd fru Malin köpte radhuset i Vällingby hade de ingen aning om att ateljén ingick i köpet. Nu köar kändisarna till huset för att få vara med i hans podd. 243 avsnitt finns idag att välja att lyssna på Värvet så det är en del. Och det finns alla möjliga olika kategorier av kändisar. Avsnitten ligger mellan 1 tim och 1,5 timme. Själv lyssnade jag senast på avsnitt 241 med Sanna Lundell. Mycket bra.

Jag tycker att hans podd är bra för att han inte avbryter när personerna pratar. Han ger dom sin tid. Han är lugn och skapar förtroende. Det blir mer som ett samtal än en intervju. Han lyssnar in personerna, visar intresse. Om jag ska säga en sak som han borde förbättra så är det att ställa följdfrågor. Det kan han bli bättre på. :)

Dags att presentera min gäst: KRISTOFFER TRIUMF!

- Du har blivit väldigt framgångsrik så var har du för tips att nå framgång? Undrar jag nyfiket.

- VÅGA! Vet inte om det är en svensk grej, eller kanske en medelklassdito, men jag tycker att det verkar som om de flesta som tar sig en plats på scen eller i media eller som entreprenör till slut vinner en publik, kunder, eller vad det nu kan vara. Jag hade massor av dubier kring att börja podda, men när jag väl gjorde det förstod jag inte varför jag hade hållit på och koketterat om att jag hellre ville vara i bakgrunden än att programleda. Jag trodde säkert själv på det också, vilket nästan gör det än värre.

- Tror du på Gud? Tror du på ett liv efter döden?

- Jag är agnostiker men också korkad – alltså; jag har svårt att förstå att världen skulle kunna vara så vacker (och i många fall ful) och komplex och färgstark om ingen hade varit med och styrt på något sätt. På samma sätt kan jag inte föreställa mig intrigeten, så jag kan väl säga att även om jag nånstans förstår att livet tar slut vid döden så kan jag inte riktigt köpa det.

- Om du hade fått leva om ditt liv som du hittills levt, hade du gjort någonting annorlunda och i så fall vad? frågar jag vidare.

- Säkert massor. Jag hade till exempel inte låtit pengar och trygghet styra mina karriärsval, som jag trots allt gjorde i ungefär tio år av mitt liv.

- Vilka två saker är du mest rädd för?

- Att det ska hända min son något och möss, svarar Kristoffer.

Möss som är så söta… ja ja… själv tycker jag råttor är lite läskigare. :)

Kristoffer har inte alltid haft det så lätt i livet. Han har haft missbruksproblem men är nykter sedan 2004. Under en tioårsperiod levde han med något slags missbruk av alkohol och narkotika. Han har haft och har problem med sin rastlöshet som påverkar hans liv på ett osunt sätt. Kristoffer säger att det var hans son Loves ankomst som innebär en riktig pånyttfödelse!

- Vad har du för relation till alkohol idag? frågar jag.

- Jag ser folk dricka av det ibland, och någon gång använder jag det i min matlagning. That’s it typ.

- Berätta något som vi inte vet om dig! :)

- Jag har kunnat spela tvärflöjt hjälpligt, men efter en olycka i tonåren tappade jag nittio procent av känseln i lillfingret så det funkar inget vidare längre.

- Du driver en av Sveriges mest nedladdade podcasts. Hur kom namnet Värvet till?

- Jag och min kompis Jacob Åström spånade över mail, tror jag. Han gillade namnet, jag tyckte det var sådär, men av nån jävla anledning gick han vinnande ur striden.

- Vad gjorde du innan Värvet? undrar jag.

- Massor! Jobbade med tv, reklam, blev pappa, skrev artiklar, blandade drinkar, körde bil, andades, reste, pratade med människor, mailade, åt, sov… Listan kan göras otroligt lång så jag håller där.

- När kommer Värvet Volym 2 ut som bok? Har Volym 1 sålts bra? (jag har den själv hemma :)

- Förmodligen aldrig. Vi har sagt att vi ska göra volym 2 när den första betalat sig själv, men det ser väldigt mörkt ut.

- Vilka är dina önskegäster i podden?

- Kronprinsessan vore fint att få träffa. Skarsgårdarna…..

- Upplever du en skillnad mellan att intervjua killar och tjejer?

- Det är nog lättare för lyssnarna att avgöra, jag tänker inte så - i alla fall inte medvetet.

- Din gäst Dominika Peczynski reagerade starkt när du sa fel på hennes ålder med ett år. Upplevde du det jobbigt? Har du åldersnoja?

- Nja, inte särskilt. Det är klart att jag inte älskar alla aspekter av att åldras, men noja är mycket sagt.

- Föredrar du att ha gäster som i stort sett spinner på själva hela poddtiden ex Helena Bergström (hon var bra förresten) eller dom där du får prata mera?

- Jag tycker om när personen framträder, det är liksom det viktigaste. Om det är en självgående person så säger det något om hen, och om jag får jobba mer så säger det något annat. Men det är fascinerande med människor som man kan peka i vilken riktning som helst och få ett intressant svar, som med Noel Gallagher till exempel.

- Vad är ditt mål med varje podd-intervju? frågar jag vidare.

- Att möta en person. Att se och höra gästen. Och oftast lär jag mig något om mig själv på vägen, vilket kanske på något sätt är det egentliga målet.

Kristoffer berättar att han har jättemånga visioner med Värvet. Bland annat vill han sjösätta en liveversion där han intervjuar inför publik. Om någon vill ge honom jobb med detta så är ni välkomna att kontakta honom. :) Visionen är uppnådd men han utvecklar den gärna.

- Vilka sponsorer har du som ger dig en månadsinkomst?

- Det är olika sponsorer under olika perioder, svarar Kristoffer.

- Umgås du med dina gäster privat?

- I vissa fall, ja!

- Har du känt i någon intervju, samtal att du velat avsluta för personen var besvärlig? I så fall vem?

- Nej det har jag inte faktiskt.

- Vågar du ställa obekväma frågor? Eller undviker du det?

- Jag är ingen skjutjärnsjournalist. Men ibland kan det vara svettigt, kanske? Svårt för mig att avgöra. Det där ligger nog mycket i lyssnarens öra också.

- Följer du en mall eller kommer du på frågor under samtalets gång? undrar jag.

- Jag gör både och.

- Berätta hur din uppväxt har präglat dig som vuxen?

- Svårt att säga. Jag är ju samma person någonstans. Men det är klart att vissa sidor av mig säkert är skapade av tidiga upplevelser. Som bekräftelsebehovet. Jag har ett stort bekräftelsebehov!

- Har du slutat helt med anti depressiv medicin?

- Nej det har jag inte.

- Det står mycket på nätet om din rastlöshet. Tränar du något? frågar jag.

- Japp! Tre gånger i veckan med min fina Alex Larsson.

- Vad gör du om 5 år? Om 10 år?

- Jag vet inte. Mår bra förhoppningsvis. Och gör något roligt och meningsfullt på dagarna även då, svarar Kristoffer.

Jag hoppas det går bra i fortsättningen också för Värvet så jag även nästa sommar kan sitta ute i min trädgård och få lyssna på honom. :)

Jag avslutar detta inlägg med två fina citat:

”Kom ihåg att så länge du andas är det aldrig för sent för en nystart i livet!”

”Verklig lycka är inte att få allt man vill ha. Det är att få dela med sig av det man har till de man älskar!”

SKÖT OM ER MINA VÄNNER!

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA. :)




Till top