Ida 30 ÅR och att fylla år!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fantastiska vänner!

I söndags var jag på 30-års brunch och jag tänkte berätta lite om den och hur det är att fylla år. Att fylla jämnt förknippas ofta med stort firande och roliga fester. Årtalet markerar att en milstolpe har passerats och att en nu fas kommer. För en del kan det bli en ålderskris.

Själv firade jag min 25-årsdag mera än min 30-årsdag. Jag är 54 år, men för mig är åldern bara en siffra på ett papper. Det är vad man känner sig som är viktigt. Jag har inte haft någon 20, 30, 40 eller 50-års kris, men jag hade en kris när mina barn flyttade hemifrån och den krisen finns lite grann kvar i mig. Jag har tre barn, varit ensamstående med dom, och det blev plötsligt så väldigt tomt.

Jag tror att det delvis är samhällets normer och förväntningar som gör att vi drabbas av kriser när vi ska fylla jämnt. Förväntningar som ibland krockar med våra drömmar. Vad vill jag med livet? Vad borde jag vilja?

Oavsett vilken ålderskris det handlar om, så är det bästa att prata om sina känslor och upplevelser med andra i samma situation. Studera sina känslor istället för att känna efter i magen. Kriser gör ofta att man växer som människa. Det ger möjligheten att upptäcka vem man är. Många upplever en skam över att bli äldre. Tänk… i Japan är den största högtiden när man fyller 60!

Är vi tacksamma över saker och tänker på dom varje dag mår vi bättre. ”Jag är tacksam för mina barn”, ”jag är tacksam för alla som står mig nära”, ”jag är tacksam för livet”, ”jag är stolt och tacksam för att jag alltid gör mitt bästa” osv. Fundera över vad du är tacksam för!

Visste du att den tionde april är den dagen då flest svenskar har födelsedag enligt statistik från SCB. I Stockholm är 22 april den vanligaste dagen att födas på.

Det är ändå något speciellt med födelsedagar. Det är den dagen som personen som vi bryr oss om kom till. Att ta emot alla omtänksamma och fina ord har en sådan inverkan. Det är en riktig boost! Vi blir varma, känner glädje och tacksamhet i kroppen. Känner tacksamhet över att ha dem i våra liv.

Många av er känner säkert till min äldsta son Alexander Pärleros som har Framgångspodden. Hans tjej och sambo Ida Warg fyllde i söndags 30 år, min svärdotter alltså. Hon bjöd på en vegansk jättegod brunch på restaurang Koloni i Stockholm. Både Alexander och Ida är veganer, vilket jag också är nästan… tja jag tar fortfarande lite mjölk i kaffet ibland, men det ska bort.

Det bjöds på allt möjligt, men det jag gillade bäst var Tofuröran, Chiapuddingen och Spirulina-Smoothien. Tofurören var verkligen speciell. Dom har hemliga recept tyvärr som man inte får veta. Men hon sa att röran bara innehåller tofu, tomat och paprika, samt kryddor för att förhöja smaken. Chiapuddingen är smaksatt med kanel, kardemumma, ingefära och vanilj. Spirulina-Smoothien innehåller mango, spenat och mynta. För er som vill prova!

Idas familj från Åmål var där och många av hennes vänner. Viktor Frisk som hon poddar med, Anna Nyström som är stor på instagram, min dotter och hennes kille och såklart Alexander. Även Idas farmor och andra släktingar. Det var mycket trevligt!

Jag hade Maria Montazami som gäst i min blogg i våras och hennes budskap var: ”Missa aldrig ett tillfälle att fira! Det är underbart att vara lycklig -släpp in lyckan när den knackar på dörren! ” Kloka ord från henne. Vill ni läsa hela blogginlägget så finns den på min sida.

Jag tycker att man ska visa uppskattning inte bara på födelsedagar, julafton etc. Det ska man kunna göra en vanlig måndag. Personligen uppskattar jag dom dagar mera, för det visar att personen tänker på mig. Det visas mer tydligt en vanlig vardag.

Att få ett fint sms på morgonen kan göra hela dagen underbar. Att få en lapp vid micron med texten ”Jag älskar dig!”. En bukett blommor utan att det är en födelsedag. Själv tycker jag mycket om att glädja andra och gör det så ofta jag kan. Att se en persons glädje gör mig lycklig! Och såklart när jag ser min hund Molles glädje. Många saker är gratis och behöver inte kosta för att göra en annan person eller djur glad. Det handlar om omtänksamhet som är så viktigt!

Nu vill jag önska er alla en underbar dag eller kväll med detta budskap nedan.

SKÖT OM ER OCH VAR RÄDDA OM VARANDRA!
KRAMAR FRÅN ER SARA.

”ATT SPRIDA POSITIV GLÄDJE OCH ENERGI
BRUKAR GE BRA UTDELNING TILLBAKA!” :)


Till top