Tommy Nilsson: - Jag tog en tel-intervju åt Uno och journalisten märkte inget!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fina härliga vänner!

”Öppna din dörr
och säg att du vill ha mig här
Säg att du inom dig bär
bara kärlekens röst
och jag ska öppna min dörr
och ge dig varje dag igen
leva här för sanningen
låt mig bli den som först….”

Så går refrängen till min blogg-gäst Tommy Nilssons kanske mest framgångsrika låt. I alla fall en av dom. Jag tycker att han är en fantastisk sångare och fin person så jag är så glad att få ha honom som min gäst. Just nu har Tommy en egen Julshow på O´Learys i Mall of Scandinavia och i mitt förra inlägg hade jag en tävling där man kan vinna biljetter för 2 personer till showen och en signerad cd-skiva med Tommy.

Tommy Nilsson är född 11 mars 1960 i Stockholm. Han är en av Sveriges kändaste artister, låtskrivare och skådespelare samt röstskådespelare. Idag är han sambo med Linda Olsson och har 5 barn. Lilla Tim 5 år är med Linda. Han var tidigare gift med Malin Berghagen. Han är aktuell i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Tommy har varit med i ”En natt på slottet”. Han tyckte att något förändrades i och med mötet med sin pappa i programmet och han berättar för mig, att han tror på att andarna finns. ”Det vore konstigt om det inte fanns någonting annat”, säger Tommy. Jag är själv medial så jag förstår honom.

1994 blev hans ”Öppna din dörr” årets låt på Svensktoppen. Han har spelat mot bland andra Pernilla Wahlgren i Sound of Music på Göta Lejon år 2007. Det har skrivits mycket om Tommys tidigare liv med alkohol problem, men den biten tänker jag inte ta upp så mycket. Nu är han nykter alkoholist och jag tycker att man ska blicka framåt. Men Tommy berättar själv för mig:

- Jag tog ett beslut att försöka bryta ett mönster jag var inne i, jag är väldigt tacksam för att jag hade vänner som tog mig till Anonyma Alkolister. Jag var ganska destruktiv utan att veta det själv. Men att komma till insikt är mer än halva resan. Resten är en kamp som går att vinna, men aldrig om du inte vill det själv.

Vidare berättar Tommy……

- Jag har aldrig saknat något som barn och huvudsaken är nog att jag just nu mår väldigt bra. Jag fick allt jag behövde av min mor och min styvfar. Med dom verktyg och ryggsäckar man har, så tror jag inte att någon förälder gör mindre än allt man kan för sina barn.

Jag kan berätta med tanke på vad Tommy sa att hans föräldrar skildes när han var ett år och Tommy hamnade på barnhem en kort period, så hans mamma kunde ordna upp tillvaron. Hon var bara 18 år när Tommy föddes så det kan man förstå.

- Har du några favoritlåtar av dina egna? frågar jag.

- Dom har jag kvar att skriva, men det är klart att ”Öppna din dörr” har betytt mycket. Oftast är det de senaste man gjort som man gillar mest, svarar Tommy.

- Har du en mental eller fysisk ”att göra innan jag dör” -lista och i så fall vad ska det stå på den?

- Kanske bara att bli så bra jag kan bli som pappa och poet! svarar Tommy.

- Vilka fem ord skulle du beskriva dig själv med? Något djur som du är likt? undrar jag vidare.

- Välmenande lite sorgsen, romantisk drömmande men ändå en glad Påfågel! :)

- Vad är ditt livsmotto?

- När tiden är knapp, ha inte bråttom! svarar Tommy.

- Du har turnerat Sverige Runt med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson under denna sommar. Har det hänt något speciellt på turnén? Något roligt att berätta från den?

-Vi hade en rolig turné tillsammans, men Uno är så förvirrad ibland. En gång tog jag en telefon intervju åt honom. Jag låtsades vara Uno och journalisten märkte inget. :) Vi funkar bra ihop, är gamla kompisar och spelar för samma sorts publik.

- Du hade ett långt äktenskap med Malin Berghagen och ni har två barn ihop. Vad har du för tips till ett långvarigt förhållande? Hur håller man kärleken i liv? frågar jag.

- Viktigt att ge varandra plats att förverkliga sina drömmar! Lyssna och skapa oaser av tid för varandra, svarar Tommy.

- Du var en av artisterna i årets ”Så mycket bättre”. Blev det som du trodde i programmet?

- Det blev mycket roligare än jag trodde. Trots Freddies tragiska bortgång så blev vi en fin grupp.

- Hur väl känner du dom andra artisterna som medverkade?

- Ingen jätte väl, men Jill och jag träffades redan på 80-talet.

- Vilken av artisterna var roligast att få sjunga låtar till? undrar jag.

- Svårt att svara på, men duetten som jag gjorde med Josefine är en favorit!

- Kändes det jobbigt att bo i ett hus med andra och kanske inte få så mycket egen tid?

- Nej inte för mig! Jag gillar att hänga med folk och man kunde krypa undan ibland, svarar Tommy.

- Låt oss säga att du hade fått välja artister att medverka i ”Så mycket bättre” tillsammans med dig. Vilka artister hade du valt då?

- Oj! Omöjlig fråga. Mozart, Elton John, Jimmie Henrix… ja du fattar. Svenska vet jag inte.

- Du har levt med en rädsla att bli övergiven. Finns den rädslan kvar idag?

- Nej, inte alls faktiskt. Jag tror inte att det finns något att vara rädd för. Jag har gått i terapi, provat lite olika saker. Tror nog att samtal i grupp är det som har hjälpt mest, att dela med sig av sitt och känna att man inte är ensam, svarar Tommy.

- Hur ser resten av året ut och år 2017? Framtidsplaner?

- Jag gör Julshow nu på O´Learys i Mall of Scandinavia. Till våren gör jag en konsert turné och till sommaren blir det Diggiloo.

- Hur ser en bra dag ut för dig? frågar jag.

- Tim, vår son, smyger in och lägger sig mellan mig och Linda. Sen blir det kittling, frukost och en dag tillsammans som avslutas med att alla sover utom jag som skriver i min lilla studio. :)

- Något som vi inte vet om dig?

- Jag målar tavlor! Gör det som en form av terapi.

Om ni tittar i mitt förra blogginlägg så har jag en tävling där du kan vinna två biljetter till Tommys Julshow & en signerad Jul-skiva! Tag chansen och vinn!

Imorgon är det sista gången ”Så mycket bättre” och artisterna ska tolka Ted Gärdestads låtar. Jag kommer att sitta fastklistrad framför tv:n. Kommer du?
 
Tommy har avslöjat för mig att han av Teds låtar gillar bäst "I den stora sorgens famn". Vi får se om det är den som han kommer att sjunga imorgon. :) 

SKÖT OM DIG!
KRAMAR FRÅN ER SARA.
Till top