- Sprida mer glädje, ge mer komplimanger och inte snåla! Tycker "Babsan".

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara! 

Jag vill börja med att skriva att mina inlägg blir inte varje dag p gr av att jag har bruten tumme och gjort en operation, så jag får inte anstränga min hand för mycket. Annars hade jag gärna gjort blogg inlägg varje dag. Vill gärna ha bra kontakt med er som läser min blogg.

Idag kommer jag att skriva om relationer och om hur uppväxten påverkar dessa när vi är vuxna. Med idag som min gäst är inte mindre än Lars-Åke ”Babsan” Wilhemsson! Kommer att berätta om hans syn på relationer och livet.

Vi har alla relationer. En del har få, en del har många –somliga relationer känns livsviktiga, medan andra kanske känns tärande. Bra relationer är viktiga för vårt välbefinnande.

För en del människor är det lätt att skapa bra relationer till sin omgivning, medan andra har det svårare. Precis som en del har lätt att leva i nära relationer, andra har det inte. Anknytningsmönster kan vara en stor del av förklaringen.

Hur vi lärde oss att relatera till vår närmaste omgivning från födseln har en tendens att bli det mönster vi följer resten av livet. Om vi inte gör någonting åt det.

Jag är utbildad HÄLSOPEDAGOG, KBT / NLP / MI och LIVSCOACH och detta ligger mig varmt om hjärtat. Allting som har med människor att göra och människors beteende har alltid fashinerat mig! Även kroppspråket har jag studerat och tycker det är mycket intressant.

Jag har jobbat många år som medlemsrådgivare på gym och haft mycket nytta av kroppspråket. Gäller att bli kompis med personen framför och ha samma språk. Detta brukar jag testa när jag åker tunnelbana och tåg… härmar personen mitt emot dig dina rörelser så gillar han/hon dig antagligen. Finner sympati.

Vi lär oss skapa relationer genom erfarenhet. Den eller de personer som tar hand om oss när vi föds är livsviktiga för oss eftersom i är helt hjälplösa utan dem. Det har en tendens att prägla vårt sätt att relatera till andra människor för resten av livet. Vi utvecklar ett anknytningsmönster.

Detta anknytningsmönster utvecklas särskilt under de första två levnadsåren, men befästs eller förändras av erfarenheter under hela uppväxten. De flesta har tillägnat sig ett anknytningsmönster som tillhör en av dessa kategorier: Trygg anknytning, Otrygg –undvikande anknytning och Otrygg –ambivalent anknytning.

Trygga barn litar på att föräldern finns där och försöker hjälpa barnet i svåra eller skrämmande situationer. Som vuxna har de lätt att komma nära andra människor, men trivs också bra själv. De har lätt att fungera i relationer. Jag går inte in på dom andra två utan stannar här.

Jag är övertygad om att uppväxten präglar det vuxna livet. Tur nog kan man förändra anknytningsmönstret i vuxen ålder. Man behöver utmana det! Möta den känsla som väcks till liv!

Lägg märke till hur du relaterar till andra människor, särskilt i nära relationer. Kanske behöver du förändras om du vill skapa bättre relationer. Sätt upp delmål som du tror att du kan uppnå. Om du håller andra människor på avstånd –bestäm dig för att berätta något personligt för någon.

Möt den känsla som väcks till liv genom att du utmanar ditt anknytningsmönster. Var öppen och nyfiken, känn efter. Viktigt att bli medveten om sina känsloreaktioner. Att aktivt jobba med sig själv en stund varje dag är bra.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhemsson har jag alltid tyckt om. En härlig människa som ger energi till så många. Därför valde jag att kontakta honom för en intervju till min blogg.

Jag tror inte Lars-Åke behöver en lång presentation men lite kort. Han är född 8 september 1958 utanför Gävle. Är en svensk modedesigner och dragshowartist, främst känd för sina framträdanden med Babsan. Han har gjort succé tillsammans med Christer Lindarw och After Dark. Han är singel men gift på papper med kampsportaren Jonathan. De är bästa vänner. :)

Jag frågar Lars-Åke om han skulle ha velat gjort något annorlunda i sitt liv. Han svarar att han är nöjd med det som han har fått. Hans framtidsmål är att få vara frisk och njuta av livet!

- Det är viktigt med en trygg och kärleksfull uppväxt, säger Lars-Åke. Men jag vet inte om de olika åldrarnas påverkan till vuxna relationer.

Vara sig själv, vara rolig, spontan och givmild är tips från honom för att få bra relationer till människor. Det Lars-Åke tycker är viktigast i förhållande är ärlighet, skratt och mys! Det håller jag med om fast från min sida så är det omtänksamhet och kommunikation. Kan man prata med varandra om allt så borde man kunna lösa alla problem. :)

- Är det något som du tycker att vi människor borde skärpa till oss på i relationer till varandra? frågar jag.

- Snåla inte, ge komplimanger och sprid glädje! svarar Lars-Åke.

Kan bara hålla med. Jag frågar också hur han gör för att må bra! Känna glädje.

- Jag träffar riktiga vänner! Fick jag till svar.

Det är viktigt med bra relationer för att vi ska må bra –och därmed att ta reda på hur vi själva kan skapa förutsättningar som bidrar till det.

Ha en fortsatt fantastisk vecka! Och tack ”Babsan!”
Kramar från Sara.


Till top