Första dejten!

Allmänt / Permalink / 0
 
Hej mina vänner!
Igår skrev jag mest om hur man fångar en persons intresse på nätet. Idag följer det sig därför naturligt att skriva hur man gör det på första dejten! Och ska dejten vara kort eller lång? Var ska man träffas? Vad ska man prata om?

När vi träffar någon för första gången tar det bara någon minut att skapa sig en uppfattning om personen. Förmodligen har du pratat med personen i telefon innan mötet. När du pratar i telefon är det viktigt att du ler medan du pratar trots att ingen ser dig. Låt glad och entusiastisk! Ibland kan det underlätta att man står upp när man pratar. Positiva intryck förmedlas innan ni ses.

Se till att du kan styra tiden ni skall ses så om det inte känns bra att du har möjlighet att avvika. Jag avråder att ses hemma hos någon av er utan första gången bör det ske på en neutral plats. Tiden som bestäms avgörs lite hur länge ni har skrivit till varandra och hur bra det känns.

För mer än tio år sen dejtade jag en del och jag bestämde aldrig mer än en timme med killen. Förutom en gång och det lärde jag mig av. Vi hade bestämt att ses på ett fik och sen gå på bio. När jag kom till fiket och såg honom ville jag bara vända och gå. Han såg inte ut som på bilden och hade en stor mage som vällde utanför byxorna, vilket jag har svårt för. När jag blir ointresserad av någon blir jag väldigt tyst så jag satt där tyst mest under tiden som vi fikade. Funderade hur jag skulle göra med bion….

Jag tänkte; ”Okej jag får gå och se filmen och tänka att det kanske är en film som jag gillar”. Vi gick på bion och jag genomled den. Filmen var dålig och killens stora mage vällde ut bredvid mig. Kändes inte bra alls. Efter den gången beslöt jag mig för att bara boka upp en timme med en kille. Jag har alltid varit ärligt och sagt till killen på ett vänligt sätt att det ej känns bra och att jag ej vill ses fler gånger när det har varit så. Man ska inte inleda någon i falska förhoppningar!

När man lär känna en ny person är det lätt att träffen förhandlas till ett förhör med frågor på löpande band. Undvik det och berätta om ditt liv samtidigt som du ger den andre chans att ställa frågor. Visa att du lyssnar på honom/henne.

Visa också att du är intresserad av att lära känna din dejt. Ställ frågor om intressen och om han/hennes barn eller djur m det finns några. Vi älskar alla att prata om oss själva. Att lyssna kan vara mycket attraktivt. Le, skratta! Plocka fram barnet inom dig!

Det första intrycket är viktigt när man går på dejt. Det är annorlunda när man möts ansikte mot ansikte. Klä dig bekvämt och snyggt men så att det passar på platsen där ni ska ses. Att komma i tid är självklart! Slappna av och var dig själv! Kan vara bra att föreställa sig att du pratar med en god vän om du känner dig nervös. Känn av läget om din dejt gillar att skämta och om han/hon är känslig för vissa ämnen.

Jag tycker personligen inte att man ska ha sex på första dejten, oavsett hur trevligt det har varit. I alla fall inte om man är ute efter ett seriöst förhållande. Det ger fel signaler. Personkemi tycker jag kommer före sex.

Många anser att ett förhållande startar efter första kyssen, andra anser att det startar tidigare. En del tycker att ett förhållande startar när man har pratat med varandra om saken och båda är överrens om att man är tillsammans. Jag tycker att ett förhållande startar när man har sex och då ska man känna att man vill ha ett förhållande med personen först. Veta att det är seriöst och vad man ger sig in i.

Det brukar pratas om att relationen har tre nivåer, vilket är perspektiv på mognaden i en relation mellan två människor. ”Jag ser till mina behov först”. ”Jag ser till både mina och partners behov”. ”Jag ser till min partners behov först”.

En del har sk veckoslutsförhållanden, men det kan bli jobbigt då man ska vara tillsammans varje sekund och det kanske finns barn och/eller djur som kräver sin tid. Det är klokt att redan i början av förhållandet prata om detta och att man behöver ha lite egen tid. Då blir partnern inte sårad.

Det bästa tipset jag vill ge är ändå att vara dig själv! Det är sin största styrka när det kommer att göra ett bra intryck på andra människor. Och du vill väl kunna vara dig själv i ett förhållande, bli accepterad för den du är.

Tills vi hörs nästa gång; SKÖT OM DIG!

Kramar från Sara.

Till top