Peter Rylander: -Djuren måste mötas med respekt!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla goa vänner!

I solen borde jag kanske skriva för där jag bor skiner solen. Jag gjorde ett inlägg tidigare om djurens rätt och att vara vegan. Vår relation till djuren. Detta ämne står mig så nära då jag känner att det är min livsuppgift på jorden att hjälpa djuren så mycket jag kan. Därför kommer detta inlägg också att handla om djuren.

Många säger ”jag är djurvän” men då är frågan vad är djurvän för den personen? Hur pass mycket är man djurvän? Om du har en hund t ex och väntar att gå ut med den till kl 11 på fm på lördagen för att du vill sova är du ingen djurvän för mig. En annan person kan säga ”jag är djurvän” men äter dom och köper väskor och kläder gjorde av djurskinn. I mina ögon är man inte djurvän då. Inte en sann djurvän!

En sann djurvän förstår att djur har känslor och har samma rättigheter att leva som du och jag. En sann djurvän tycker om alla djur, inte bara sitt eget djur. Det finns i hela kroppen att man vill vara med djur, hjälpa djuren och mår bra i ett djurs närvaro. Själv mår jag som bäst när jag får vara nära mina hundar. Men jag kan också gosa med en hund på bussen eller en grannes katt. Jag klarar inte att gå förbi ett djur utan att få kontakt men oftast drar ex hundar till mig.

Alla kan lära sig förstå och tala telepatiskt med djur. Men man måste ha en grundkunskap om hur ett djur tänker och reagerar. Har man bara kunskap om människor och om hur de fungerar så kan man aldrig sätt sig in i och tolka saker som flockbeteende och rangordning inom flocken, familjen. Sedan måste viljan finns! Eftersom det finns så många hundar överallt tycker jag det borde läggas lite tid i skolorna att lära ut hundarnas beteénde.

Det finns en person som är just EN SANN DJURVÄN! Han heter Peter Rylander. Ni kanske har sett honom som programledare i Amigo eller träffat honom i något sammanhang. Peter är föreläsare, underhållare och tv-programledare. Han är född 29 augusti 1967 och bor med sina två katter Petra & Plutten.

Peter driver ett eget företag och jobbar då bland annat med att föreläsa om Respekt, Empati och Vänskap. Han ser sig själv som en glad, varm och trygg person och har ett stort hjärta för Djur. Jag kan bara intyga att detta stämmer. Få människor engagerar sig så mycket för djuren som han och jag har också haft äran att se honom underhålla.

Peter säger:
- Min relation till mina katter är så klart full av äkta kärlek. Vi delar det mesta i vardagen och det känns så fint! Självklart så sover mina älsklingar med mig i sängen också. :)
…………
- Jag tycker om alla sorters Djur. Djuren har ju enbart harmoni, fred och kärlek hos sig. Jag har relativt lätt att få kontakt med och att kommunicera med de flesta Djuren. Det handlar bara om att vara lyhörd och kärleksfull, anser jag.

Peter menar att vi människor har ett språk gemensamt som då gör det lättare att kommunicera med varandra. Djuren har något helt annat. Dom känner av vibrationer, dofter, toner och använder sina sinnen på ett annorlunda och fascinerande sätt! Man får därför försöka att ”möta” djuren med både hjärta och hjärna på alla tänkbara vis…

Jag frågar Peter vad vi människor borde göra mera för djuren.

- Människor borde visa ännu mer respekt och kärlek för Djuren, anser jag. Då dom inte kan föra sin egen talan om vad dom anser vara rätt eller fel, så måste vi stå upp för dem på alla tänkbara sätt. Man kan i dag göra så mycket för att värna om Djuren. Allt handlar nog om hur pass mycket empati, vilja och kärlek vi människor har. För mig är det dock väldigt enkelt att förstå, dvs att jag satsar absolut på att hjälpa Djuren så mycket jag kan.

- Vad tror du skiljer människor som växer upp med något djur och dom som inte gör det?

- En människa som redan i barnålder kommer i kontakt med Djur, har nog kanske ett lite mer utvecklat sinne av förståelse och för bemötande av Djur. Dock så handlar det nog allra mest om hur en människa fungerar på det stora hela. En människa som förstår att Djuren är levande varelser med allt vad det innebär, förstår ju också då att Djuren måste bemötas med respekt. Detta är ju något som är så oerhört viktigt på och för vår jord.

Peter säger vidare:

- Att göra ett försvarslöst Djur illa, är nog bland det fegaste och mest hemska en människa kan göra. Tänk tanken att en vuxen person gör ett mindre barn illa. Det är ju det värsta som vi människor kan uppleva och vi gör allt för att se till att sådant inte ska ske. På samma sätt upplever Djuren att bli illa behandlade, men dom kan ju tyvärr inte göra sina röster hörda...

………..

- Djurskyddslagen i Sverige är inte bra! Inte alls! Det behövs absolut mer tydliga lagar och definitivt strängare samt hårdare straff för de destruktiva människor som ger sig på de oskylidiga Djuren. För att lagarna ska bli bättre och kunna skydda Djuren mer, så måste de Svenska politiker ha mer pondus, auktoritet, hjärna och hjärta!

Peter skänker pengar till de organisationer som han tycker känns seriösa och genuina för Djuren. Han tycker det är viktigt att vi bidrar med ekonomi till de organisationer och föreningar som satsar sin tid och kraft på att försöka hjälpa Djuren.

Jag frågar Peter:
- Vad är orsaken till att du har valt att vara vegetarian?

Läs noga hans svar för det är så sant det han skriver och som jag önskar alla kunde förstå som äter kött.

- Jag blev vegetarian för drygt tre år sedan och det är det bästa som jag har gjort i mitt liv! Jag mår så mycket bättre både mentalt och fysiskt. Min läkare säger till mig att mina blodvärden har förbättrats, jag sover bättre, tränar med mer uthållighet och bättre resultat och framförallt : Jag bidrar inte till mord av Djuren. Hur kan vi människor tycka att det är ok att någon mördar ett Djur för att tjäna pengar och att vi sedan som konsumenter ska äta det döda Djuret?? Det är ju som sagt mord och död energi som vi har på våra tallrikar. NEJ, detta är inte sunt!

- Har du något favoritrecept som du kan ge oss på veg. Mat?

- Det finns ju så väldigt mycket mat att laga som vegetarian eller vegan. Så väldigt mycket! Personligen så är jag förtjust i att steka champinjoner i olivolja och med vitlök. Sedan kommer sojafärsen, små cocktailtomater och lite kryddor. Tärnad potatis eller pasta till detta. Denna måltid är så nyttig och det är så gott att det "smälter" i munnen! 

- Vad har du för framtidsmål Peter?

- Mina framtidsmål är att försöka engagera fler människor att STÅ UPP för Djuren, att driva mitt företag framåt med vinst, så att jag kan skänka mer pengar till dem som behöver. Någon gång i framtiden skulle jag också vilja öppna ett stort Djursjukhus, där vi tar hand om både sjuka samt ensamma Djur och ger dom den allra bästa och mest kärleksfulla vård och omsorg som man kan tänka sig...

Vidare kan jag berätta att Peter har ett eget Välgörenhetsprojekt där han säljer en unik KRAM t-shirt. Han skänker en del av intäkterna till Djur som behöver vård, medicin, skydd och trygghet. Om du är nyfiken på hans projekt så kan du besöka hans hemsida som är : www.kramkram.se

Tack Peter för alla dina värmande ord. Vi hoppas att fler väljer att bli veganer eller vegetarianer. Att fler väljer att inte bidra till plågande och mord av andra levande varelser och individer. Det är ju precis vad det är. Vi människor tänker inte hela vägen här. Vi tänker mer på en produkt, dvs att vi ska äta hamburgare etc. Denna hamburgare var innan ett liv med känslor, ögon, oro, värme och kärlek.

MÅNGA KRAMAR FRÅN SARA.

TA HAND OM ER OCH TA HAND OM DJUREN!
Till top