Exklusiv intervju med bloggerskan Anne von Porat!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla härliga människor!

Idag kommer mitt blogginlägg mycket att handla om relationen till att blogga och därför har jag bjudit in Uppsalas mäktigaste mediaprofil och bloggerska till min gäst! Hon är en tjej som lever sitt liv på topp och inte slösar bort det. Hon är en riktig superkvinna!

Förutom att hon driver Veckomagasinet med över 90.000 läsare är hon Reiki-master och LoA-expert (Lagen om attraktionslagen), hon driver franchise företag som butikschef och hon föreläser och ordnar spännande events. Anne har sedan 2008 helt levt enligt attraktionslagen. Ni kanske känner igen den från boken och filmen ”The Secret” som är en förenklad version av denna fantastiska universella lag. Den handlar förenklat om att allt du önskar uppnår du.

Anne är en mycket spännande kvinna som tycker om att hjälpa andra. Jag som är bloggerska upplever att många vill bevara sina hemligheter själv och så finns det dom som Anne, som vill samarbeta och dela med sig av sina erfarenheter. Jag tror på samarbete i alla yrken för att lyckas och åtminstone känner jag en lycka när jag klan hjälpa någon annan.

Tänker t ex på alla mina år som Medlemrådgivare/säljare på gym. Jag vann ett år som Sveriges bästa Medlemsrådgivare och jag delade med mig av mina knep som jag hade och hur jag jobbade. Man måste ge för att få! Fundera hur du gör på din arbetsplats… är du generös och hjälper dina medarbetare och delar med dig av det som du är duktig på? Eller är du den som säger om en kollega frågar ”Det får du leta efter själv”. Vi har alla ett ansvar att skapa en fin stämning på arbetsplatsen.

Nu vill jag presentera topp-bloggerskan Anne von Porat!

Hon bor i Uppsala och är gift med sin man Ali. Han är precis som Anne franchiseföretagare. Innan Anne började att blogga jobbade hon som ekonomiassistent för Janemars & MQ i Uppsala. Hon slutade där och ångrade sig sen otroligt mycket. Varför? Jo hon hade nämligen sett filmen Djävulen bär Prada och ville tillbaka till modebranchen. :)

Anne berättar att hon bloggar för att hon vill dela med sig av sina framgångsteorier. Hon vill kunna dela med sig till andra allt som hon har lärt sig på sin väg till att bli en av Sveriges största entreprenörsbloggar. Hon samlar allt på bloggen så folk själva kan läsa om det som intresserar dem mest.

Bloggen har gett henne en trygg ekonomi förutom allt det roliga. Månadsinkomsten varierar mycket säger hon, när jag frågar vad den är. Anne vill inte säga hur mycket hon tjänar eftersom vissa företag inte vill att hon skriver ut det. Men hon säger att det blir 2-3 nya företag i veckan som hon blir sponsrad av.

- Hur har du lyckats att få över 90.000 läsare på din blogg? frågar jag.

- Jag blev vald till Uppsalas mäktigaste mediaprofil efter 6 månaders bloggande. Jag hade ett eget radioprogram som hette Hertiginnan af Uppsala. Jag hade även en egen gata som hette Hertiginnan, spelet hette Borgmästarspelet i Uppsala.

- Ditt bästa råd att lyckas med en blogg?

- Använd bilder i varje inlägg och skriv info så att folk förstår vad dina bilder handlar om. Vissa lägger ut bilder och man förstår inte själva bilden. Se bloggen som en lärarbok. Om bilden inte har en beskrivning vet folk inte vad bilden eller din blogg handlar om, svarar Anne.

- Du är Reiki-master och Lo A-expert. Berätta för läsarna vad det är!

- Reiki är en energi och du går flera nivåer innan du blir mästare i det. Attraktionslagen handlar om tankens kraft det du tror är det som kommer att ske i ditt liv, vare sig du tror positivt eller negativt. Tänk om allt du trodde skulle ske, skulle du inte börja kontrollera dina tankar lite mer?

- Jag har läst att du härstammar från Poraträtten! Vet du mycket om den?

- Jag har haft besökt av en helt annan ätt hemma som hade med sig adelskalendern och beskrev alla så jag fick reda på mer om varje ätt. Det var väldigt underhållande. Hennes ätt hade en mycket lång historia och till skillnad från de flesta ätter så var hennes ätt en svensk ätt. De flesta är utländska tro det eller ej.

- Du är med i rojalistiska föreningen. Träffar du kungafamiljen ibland?

- Jag är frilansjournalist för tidningen rojalisten och därav följer jag kungafamiljen överallt. Jag får även följa med dem utomlands men jag hinner inte. Jag har träffat alla från kungafamiljen och min absoluta favorit före och efter möten är Kronprinsessan Victoria. Hon har Sveriges vackraste ansikte!

- Tycker du att Victoria ska ta över tronen nu? undrar jag.

- Nej jag tycker hon ska få vara småbarnsförälder i lugn och ro, sedan kan hon ta över tronen.

- Berätta lite vad attraktionslagen betyder för dig!

- Utan attraktionslagen skulle jag inte vara så lyckad som jag är i dag. Håller just nu på med att förstärka mitt varumärke och startar bolag.

- Har du läst boken The Secret? Vad tycker du är bäst i den? Något speciellt kapitel?

- Jag har läst den och det enda den gör är att upprepa sig själv i varje stycke och kapitel. Man borde i stället ställa frågor och få svar i varje mening. Jag har en fråga gällande attraktionslagen och min fråga har inte svar i någon av de böcker jag har läst. Det är otroligt hur det inte kommer sig att en enkel fråga inte har ett enkelt svar. Att ingen dessutom ens har ställt denna fråga gör mig ännu mer frågvis. Vilken fråga det är blir för mig väldigt privat, men när jag har fått svar på den frågan kommer jag att delge det på min blogg. Jag skriver mycket om attraktionslagen och föreläser själv i ämnet. Använder även en teknik för att kontrollera mina känslor då universum läser av våra känslor.

Jag tror att ”The Secret” är en bok som man gillar och kan lära sig av eller är man inte mottaglig. Personligen gillar jag den men smaken är som baken :)Jag ber Anne att ge oss tre bra tips från Attraktionslagen!

- Vad du än önskar dig se till att må bra varje gång du tänker på det du drömmer om. Om du mår bra innebär det att din önskan kommer att uppfyllas. Om du mår dåligt och känner saknad och sorg så innebär det att din tid inte är mogen för det. Detta är inte enkelt därför har jag en metod jag tillämpar för att ändra på mina känslor.

- Något som vi inte vet om dig?

- Jag är en uppfinnare och med i svensk uppfinnarförening. Vad jag har uppfunnit kommer hela Sverige få veta när jag verkställer den, svarar Anne.

- Är du rädd för döden? Tror du på ett liv efter döden?

- Nej, jag är ej rädd då jag tror på ett liv efter döden dvs reinkarnation. Jag har själv levt flera liv i flera av dem har jag varit hertiginna därför var det ett självklart val att kalla mig för Hertiginnan af Uppsala i början av mitt bloggande.

- Hur gammal siktar du att bli? frågar jag nyfiket.

- Så gammal som min man är i livet, sedan spelar inget annat roll för mig!

- Vad gör du för att vara lycklig?

- Jag kör energipsykologi för att kontrollera mina känslor, svarar Anne.

- Tränar du något? Ex på gym.

- Jag har ridit flera år och kommer börja med det igen. Ser ingen mening med gym vill vara ute i naturen och helst med djur.

Det kan jag förstå, jag är själv en naturälskare, men jag anser att man behöver både kondition och styrka. Att man inte bara gör det ena. Hjärtat stärks genom kondition och skelettet blir starkare genom styrka och så får man muskler. Finns massor av andra positiva effekter också. Jag har jobbat länge på gym och det är så kul att så många pensionärer går dit flera gånger i veckan för att det vill leva längre. Gillar man inte gym finns det så många andra sätt att träna upp styrkan. Det kan man göra ute i naturen också! Perfekt att göra armhävningar t ex vid nedfallna träd. Utegym har blivit mycket populära också. Jag har två hundar så för mig blir det många sköna promenader i naturen.

- Vad gör du om 10 år Anne?

- Då är jag mamma, miljardär och största bloggare i världen!

Jag blir nyfiken och måste fråga:

- Hur ska du göra för att bli största bloggaren i världen?

- Ju bättre ekonomi en person har desto större blogg får personen allt annat folk säger är lögner. Det är som allt annat ju mer marknadsföring desto större statistik. Tänk er IKEA hade inte varit så stor om de inte hade haft sådan stor marknadsföring. Finns säker bättre möbeltillverkare som aldrig står i rampljuset och därför är inte inte många som får höra talas om dem. Man köper in länkar på olika hemsidor som gör att bloggen rankas högre på google. Ju bättre ekonomi jag får desto större blir helt enkelt bloggen samt att jag också kan få mina läsare att stanna eftersom jag blir inbjuden på spännande pressmöten och kändismöten hela tiden. Det ena ger det andra och pengar ger mer pengar sådan är reglerna.

- Och hur ska du göra för att uppfylla din vision att bli miljardär?

- Jag varvar energipsykologi med attraktionslagen och är på vippen att starta mitt andra bolag tillsammans med två andra personer som redan är entreprenörer. Jag blir först i Sverige med en dricka som endast jag har kommit på så jag är samtidigt en uppfinnare och med i svensk uppfinnarförening.

Jag tackar Anne för att få ha henne som gäst i min blogg och önskar henne lycka till med allt och jag hoppas hon blir mamma snart också! Jag kommer även att ingå ett samarbete med Anne som jag ser mycket fram emot. Blir en tur till Uppsala snart. :)

Jag avslutar dagens blogginlägg med ett välkänt citat:

”Kom ihåg att varje gång du är arg på någon eller tänker en tanke där du var arg på en person så förlorar du tid av glädje!”

Vill du läsa mina tidigare blogginlägg så går du in under ARKIV och väljer MÅNAD!

SKÖT OM ER!

KRAMAR FRÅN SARA.Till top