SARA: ATT VARA SINGEL!

Allmänt / Permalink / 2
Hej mina underbara vänner!

Hoppas att ni har en fin Midsommarhelg! Det har jag haft. På Midsommarafton hade jag både mina söner hemma och min svärdotter. Kan för övrigt tipsa om min äldsta son Alexander Pärleros Framgångspodd med bra gäster och hans tjej Ida Wargs You Tube som är kul att se på. Vi spelade kort och utomhusspel och åt gott, vegetariskt. Jordgubbar som efterrätt! :)

Igår tog jag min älskade hund Molle, som är en flat coated ret river på 3,5 år och åkte ut till Sandhamn. Andra gången den här veckan, jag blir så lycklig av att se honom simma där och vi båda njuter av att få en heldag tillsammans. Saknade min dotter på Midsommarafton men vet att hon har det bra i Norrland med sin kille där dom är på besök.

Dagens blogginlägg ska handla om att VARA SINGEL! Jag har gjort en undersökning på olika ställen på nätet och ska göra en sammanfattning på den. Min ena fråga vara hur det känns att vara singel på sommaren. Jag har fått många olika svar.

Midsommar är enligt svensk folktro den idealiska tiden för att finna en partner. De flesta känner till ritualen att lägga sju sorters blommor under kudden för att drömma om sin tillkommande. En annan ritual är att under midsommarnatten samla naturens urkraft med att plocka blommor och binda sig en krans. Denna torkar man och sparar till jul.

Ja Midsommar är kärlekens högtid och då kan det för många kännas jobbigt att vara singel. Även under semestertider kan man behöva utmanas att våga vara singel och må bra i det. Här nedan är några av kommentarer som jag har fått.

- Hej Sara jag tycker det är lika svårt vad det än är för årstid att vara singel. Och det spelar nog ingen roll om man är kvinna eller man. Ha det gott! Skriver Perre
- Inte så kul, men finns tex ett eller kanske flera reseföretag som anordnar singelresor. Dock mest kvinnor som åker på dessa .Men nya vänner kan man ev få. Jag har åkt med Singelresor och var väldigt nöjd! Skriver Inger.
- Att vara singelman är svårare tror jag, vi män förväntas (har stor erfarenhet från datingsiter) att fortfarande ta initiativ o ofta förväntas vi stå för stadga o trygghet o bra ekonomi. Lite generaliserat så räcker det ofta för kvinnor att se bra ut o allmänt trevliga, det räcker inte för oss män enligt min o många jag pratat med o deras erfarenheter. Själv tycker jag det är jobbigare på höst o vinter, då man inte har nån kär som ger kärlek och sällskap o vice versa. Skriver Göran.
- Tror faktiskt inte det är så många kvinnor som förväntar sig det år 2016. Oftast har vi egen ekonomi o kan betala för oss själva....Kanske är det ev så att män "fortfarande " tror att det är så. Men du har ju erfarenhet så jag ska inte säga emot dig.....tråkigt om det är så. Vi borde kommit längre i jämställdhet, svarar Inger.
- Har inte upplevt något bekymmer som singel i förhållande till sommar... så det får bli mitt bidrag då .. många män kanske var synnerligen aktiva för att försöka få till något just på sommaren .. så var det nog .. Skriver Katarina.
- Aldrig skönt att vara singel ... Dock lättare under sol och värmen ljuset ger energi och hunden är min bästa vän ... Men omständigheter gör att man drar sig från dejtandet ... Hoppas dock jag hittat "den rätta" fast allt ska ju stämma in från båda parter ... Men ibland kan tajmingen vara "fel".... Känner att ibland kan man ha för mycket "måsten" som stör...Skriver Mats.
- Visste Ni inte att tjurarna är som MEST!! brunstiga på försommaren/sommaren..😏 = DOM har samma!! "problem" som vi he he kossor.. Sommaren is just a baby!!😉😄 [ Och är det inte värre att inte ha ngn att hålla i handen i biomörkret en regnig HÖST-kväll..?! ..] Skriver Wilhemina.
- Jag, Sara Pärleros, svarade henne: ...Och katterna i mars! :) Näe jag tror inte vi kan jämföra våra behov med djurens. Vi är alla unika varelser med olika behov och var vi befinner oss i livet. Även om vi har varit singel länge eller nyligen avslutat ett förhållande. Då behöver man nog vara själv ett tag.
- Mycket att se på sommaren, får se mer kvinnliga former än på vintern, de ej ju alltid uppskattat! Skriver Niklas.
- Finns väl inget positivt eller negativt med att vara singel eller upptagen på sommaren! Skriver Johan.
- Hur tänker du då? Frågade jag.
- Lycka kan vara att finna någon, att slippa ev bråk, att bli singel/krossad osv, svarade Johan.
- Jag har varit singel och skild i många år och varit med på singelsajter lika länge. Jag har märkt under åren att det är fler kvinnor än vanligt som under sommaren är på hugget. Gäller nog även oss män. Alla vill nog ha någon tillsammans med när man är sommarledig. Åldern har ingen betydelse. Störst är kärleken! Jo, jag har blivit dumpad när jag och min kvinna har varit i ofas i livet. Praktiska överväganden verkar viktigare för er kvinnor än oss män. Skriver Michael.
- Jag tycker att det är helt okej att vara singel oavsett om det sommar eller vinter 😁😁 ! Skriver Sussie.
- Jag tycker att det är jätte jobbigt att vara singel året om! Skriver Björn.
- Beroende på vilken situation man är i, om man har vart singel länge och vill ha någon, då är året runt för jävligt. Men om man nyligen har kommit ur ett förhållande skulle jag iallafall vilja att det var på sommaren, kan göra mycket mer på sommaren så man slipper tänka på skiten. Vintern erbjuder ju bara konstant ensamhet under täcket! Skriver Mick.
- Jag har träffat lite olika typer av damer. Snygga som härjat av sig i ungdomen, jag var lugn då vildare nu... Mormors typer... jag är ju mera pappa... En del vill bara ha mig inte barnen. Det är inte lätt att hitta en bra matchning. Jag har ju kidsen 50% sedan jobbar jag med Internet grejor hemsidor och sånt så jag är halvledig jämt... men jag vill helst ha någon att vara tillsammans med, för tillfället är det lite komplicerat jag har någon form av relation där vi inte träffas så ofta jobbigt... Förra sommaren hade jag ett förhållande som var ganska stökigt. Men det funkade bra tillsammans med barnen. Skriver Anders.

- Är och har varit singel länge, kan bara säga att det är mina tankar som försätter mig i olika tillstånd, så vilken dag på året jag är singel är ganska betydelselöst, en dag är en dag och sen är det upp till mig att bestämma mitt eget tillstånd. Jag blir vad jag tillåter mig själv att tänka. Precis vad du skriver man måste bli medveten om sitt eget medvetande, vad påverkar mig och varför? Det bästa är att bestämma redan nu, detaljerat hur jag vill må och känna på midsommar, min egen lyckokänsla ligger inom mig själv och sällskap på midsommar är en bonus. Att redan idag sätta sig ner och möta midsommaren med alla känslor och reflektera över dessa, sedan omstrukturera och finna alla små positiva saker med midsommar som ger mig glädje, förstärk de som är positiv och skapa en fantastisk midsommar redan nu med saker som vi har kontroll över och som berikar oss positivt. Effekten blir att vi får det som vi fokuserar oss på och på det sätt kan vi förprogrammera hjärnan känslomässigt.
Det finns mycket att glädjas åt bara vi själva ger oss tillfälle att upptäcka allt som berikar oss, det kräver ett öppet sinne och att se det vackra i ett grässtrå. Skriver Kent Palmgren.

Kent Palmgren är licensierad mental tränare vid Skandinaviska Ledarhögskolan, och jag kommer att ha honom som min gäst i min blogg. Han kommer att ge oss många bra tips! :)

Det var några av alla svar jag fått på min undersökning om hur det känns att vara singel och speciellt på sommaren. Jag har förstått att det finns många skilda åsikter om det. Många tycker att alla romantiska helger är jobbiga att vara singel… Nyårsafton, midsommarafton och Alla hjärtans dag. Även att det är jobbigt att bli bjuden på fester. En kille skrev att det är värst, att se sina vänner göra saker. Att vintern är en jobbig tid att vara ensam under täcket och att man kan göra mycket mer på sommaren. Vilken situation man befinner sig i, om man precis har avslutat ett förhållande är avgörande också.

Vad tycker och tänker jag då? Är jag singel? Jag är singel nu och jag har valt att vara det ett tag till. Har hänt en hel del senaste året och känner att jag behöver vara själv ett tag. Jag vet att jag känner när den dagen kommer och jag vill ha ett förhållande. Ibland behöver man nog vara singel. Man lär sig mycket om sig själv, man utvecklas, får reda på vilka som finns vid ens sida i alla väder, får nya bekantskaper osv. Men jag behöver sociala kontakter då jag är en mycket social tjej. Det ger mig energi att prata med människor. Och jag lär mig alltid något nytt.

När jag igår åkte båt ut till Sandhamn med min hund så pratade jag med ett par från Usa, ett par från Tyskland, ett par från Holland och ett svenskt pensionspar. Det var intressant att höra vad dom tycker om Stockholm och Stockholms skärgård. Jag fick flera ”aha” upplevelser. Inte minst att jag kunde så bra engelska och göra mig förstådd, speciellt med paret från Usa. Jag tror att det är viktigt att ta kontakt med folk när man är singel, för vi är sociala människor/djur. Helt enkelt att våga vara singel och känna trygghet med det.

Jag tycker inte om att vara själv, det ska jag erkänna. Nu har min yngsta son sovit hemma en hel del och jag är tacksam för det. Men jag har mina två hundar och känner jag mig ensam eller pratsugen så uppskattar hundarna så mycket att jag kommer till dom. :) Det är viktigt att ha något djur, barn eller vänner att vända sig till när man behöver.

Jag har pratat meden del 20-åringar och dom tycker att sommaren är den bästa tiden att vara singel. Många fester och finns mycket att göra. Jag tror att åldern har en viss betydelse. Jag har också pratat med några personer som idag är utbrända och dom vill vänta med att hitta en partner, behöver må bättre först. Det kan jag förstå.

Vidare som någon skrev så beror det på vilken situation man befinner sig i. Efter ett avslutat förhållande behöver man vara själv ett tag. Några månader minst är min åsikt. Hitta sig själv först och inte rusa in i något nytt då det oftast blir samma fel. Det får ta sin tid och ta den tid som behövs. Det går inte att stressa fram ”dagen då allt blir bra”. Bra att ta en dag i taget och trivas med sig själv. Inte skaffa någon för att slippa vara själv. De funkar inte i längden. Jag har gjort det misstag själv i livet och gör inte om det.

Man kan anmäla sig till en kurs för att få nya människor. Upptäcka vem man är och hur det är att leva med sig själv. Sociala kontakter ska man odla, nya möten med andra människor ger nya möjligheter och upptäckter. Man får nya målbilder och en förväntan på framtiden! Kanske ge sig själv en ny utmaning varje dag! Röra på kroppen är också viktigt! Vara ute mycket i frisk luft! Naturen.

Andra tips är att Yoga som jag själv älskar att göra. På Youtube kan du testa hemma att yoga helt gratis. Lek turist i din egen stad och upptäck den. Det har jag gjort med Stockholm, jättekul. Ta hand om en bekants husdjur om du inte vill skaffa ett eget. På facebook t ex kan du slänga ut en fråga om någon behöver katt eller hundvakt under sommaren. Många blir säkert jätte glada då. Promenera en ny runda varje dag. Hitta en ny favoritbok att läsa och varför inte läsa den ute i naturen?

Lyssna på olika poddar gör jag och det finns så många bra. Sommarpratare har börjat på radion. Tycker man om att se på tv så kan man bli beroende av en ny serie. Ja det finns så mycket man kan göra för att mildra ensamheten i sommar om man är singel. Flirta på uteserveringar! Att vara singel på sommaren innebär att du kan göra allt det där du har drömt om! Partner kan vänta till hösten!

För några år sen var jag på Allsång på Skansen själv och Tomas Ledin var en av dom som sjöng, vilket var orsaken att jag valde att gå just den dagen. Det var mitt i sommaren. Jag hade ingen att gå med och brydde mig inte heller om det. Min äldsta son kom utanför och mötte mig sen. Han undrade hur det var att gå själv. Jag svarade att med 22.000 människor omkring sig så är man inte själv! :) :) Så kände jag.

Se det positiva i att vara singel! Du kan göra exakt vad du vill! Ingen hindrar dig. Det är nu du skapar stunder som du kommer att minnas när du är äldre och kanske gift. Vara spontan och göra saker. Gå på dejter om du vill. Jag är tyvärr emot att bara ha en sommarflirt annars skulle jag skriva det. En ”sommarkatt” ska ha ett hem efter sommaren också.

Förr eller senare kommer du att hitta den rätte. Den finns minst en för alla. Men innan dess ska du ta tillvara på tiden som singel. Som singel bestämmer du själv om du vill sitta hemma och dricka kaffe, thé eller vara ute på stan. Du behöver inte ha dåligt samvete för att du tänker på dig själv först! Det är alltid tyst hemma när du vill sova, tja om inget annat stör förstås. :) Du har tid att vara med dina barn mera och dina djur. Dina vänner. Du behöver aldrig kompromissa. Du äter det du vill. Du kan träna när du vill.

Du kan ägna all din lediga tid att utveckla dig själv och växa som människa. Du bestämmer som singel om du vill vara glad eller ledsen, ingen hemma stör ditt humör. Du ansvarar bara för dig själv! Ingen ger dig dåligt samvete om du måste jobba över. Du väljer var dina möbler ska stå och vilka tapeter du vill ha hemma. Toaletten är alltid ledig!

Ingen förbjuder dig att umgås med vänner av motsatt kön. Du kan lägga dig när du vill och gå upp när du vill. Ta dagarna som dom kommer. Du bestämmer vad du ska se på tv. Du städar när du vill och tycker att det behövs. Du kan klä dig precis hur du vill. Gå i myskläder en dag om du känner för det. Du behöver bara göra dig snygg för dig själv. Det finns bara dom smutsiga kläderna som du själv har använt. Du slipper ha sex när du egentligen vill göra något annat. Har du behov av att tillfredsställa dig själv så kan du göra det när du vill.

När mina tre barn var små valde jag att på sex år inte ha en partner. Jag ville ge all min tid till mina barn och tyckte att det var skönt att vara singel. Har tyckt att det är jobbigt att räcka till en kille också. Barnen behöver all ledig tid. Så på sex år tänkte jag inte på killar och stängde av sex också. Det är inte viktigt för mig. Så mycket annat är viktigare. Ibland i livet behöver man vara själv. Min erfarenhet när det gäller killar är att dom snabbt måste hitta en ny, medan vi tjejer väljer att vara singlar en tid.

Här måste jag inflika lite vad en del killar har kommenterat i min undersökning. Ja Michael, det praktiska tror jag är viktigt för oss kvinnor, i alla fall för mig. Och Anders, jag kan förstå att en del kvinnor har svårt att ha förhållande om killen har barn hemma. Jag har själv tre utflugna barn och vill inte börja om på nytt och ha en killes barn i mitt hem. Då är man i olika fas i livet. Så jag kommer i framtiden att söka en kille som har vuxna barn precis som jag. Det var en liten parantes. 

Det är viktigt att gå ifrån ensamheten och fokusera på det som sker inom sig. Lär känna sig själv och sina behov, veta vad man vill. Vi föds ensam och dör ensam och då är det inte konstigt om vi ibland i livet blir ensamma. Men det är bara tankarna som styr och kan få oss och kan få oss att må bra i det. Ett tankvärt citat är: ” Livet kan bara levas framåt men förstås bakåt!” :) Att leva framåt är att våga leva i nuet och se vad som vill komma till en.

Javisst det tycker jag också…. Att det är underbart att ha en kille som man kan mysa med och vara med precis när man vill. Vet att man är älskad och själv ge kärlek till en annan. Men man måste kunna vara singel och må bra i det också. Inte vara desperat ute efter en ny partner, att man alltid måste ha någon. Viktigare att leva livet! Vi har en tid på jorden och måste göra det bästa av den. Att bli singel kan vara en gåva!

Jag har träffat många killar som ljuger, är oärliga och för min egen del så måste jag bygga upp min tro att det finns ärliga killar. Just nu tycker jag att det är skönt att vara singel, brukar inte tycka det på sommaren, utan jag har tyckt som många andra att det är den värsta tiden att vara själv. Jag vet att en dag vaknar jag och känner att nu vill jag ha min prins! Och då kommer jag att vara aktiv och söka honom för jag tror inte längre att han kommer ridande på en vit häst utanför mitt hus. :)

Tack för att du läste mitt blogginlägg och jag vill önska dig en fortsatt skön sommar. Till dig som är singel vill jag ge detta citat:

Jag är inte singel,
inte upptagen heller,
jag är bara reserverad till den som förtjänar mig....❤

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA.#1 - - kia:

Vilken intressant blogg, bra att ta upp ämnet och som du klokt säger så är det viktigast att lära känns sig själv och sina behov. Att vara hemma i sig själv, villkorslöst älska sig själv och att göra detfull ut. Och bli varse var man lägger sin energi. Då blir det kanske lättare att möta andra utan förväntningar.

Svar: Hej Kia! Tack för dina fina ord. Ja man måste vara trygg i sig själv, älska sig själv och vara klar med tidigare relationer innan man ger sig in i ett nytt. Framförallt veta vad man vill och se till att den man söker har samma framtidsmål. Kram! Sara.
Sara

#2 - - Kent Palmgren:

Bra skrivet Sara, det känns nästan som det jag har skrivit blir överflödigt, du skriver precis det som jag själv upplever och känner :-)
Härliga tankar.
Ha de gott
// Kent

Svar: Hej Kent! Tack för dina rara ord. Ditt inlägg är nu publicerat och jag tycker vi kompletterar varandra bra. Du ger så många kloka tips & råd. Jag har fått mycket positiv respons på dom. Tack igen för dina svar. Ha en underbar sommar! Kram! Sara.
Sara

Till top