Vinnaren presenteras!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla härliga goa vänner!

Först vill jag tacka alla som har hört av sig till mig efter blogginlägget om utbrändhet. Många har uppskattat att jag tog upp ämnet och jag kommer att skriva ett inlägg om det en gång till. Så ni är varmt välkomna att maila mig om ni vill berätta om era erfarenheter kring utbrändhet och även om stress. Min mail är: relationer@telia.com

I söndags drog jag vinnaren av paketet från Pehr Trollsveden med signerade böcker och två cd-skivor. Och vinnare blev… (här ska det vara trumslag:) …………......

Elisabeth Sundström i Uppsala! Stort Grattis! Paketet kommer till dig i veckan.

Hon önskade att jag har Peter Forsberg som gäst i min blogg för hans liv är otroligt intressant och att han sporrar så många människor. Ska se om jag kan fixa det. :)

På frågan vad Tomas Ledin är rädd för så är rätt svar: Spindlar.

I helgen var jag i Uppsala och träffade bloggerskan Anne von Porat och några andra. Det var trevligt. Min yngsta son pluggar där så han visade mig Uppsala. Jag hade aldrig varit där. Ett tips till er nu på sommaren är att upptäcka en stad som ni inte har varit i. Åka dit som turist och ta reda på vilka sevärdheter som finns. Vi var inne i Domkyrkan i Uppsala och det var mäktigt. Tyvärr var vädret inte det bästa så sitta vid Fyrisån och mysa var inte aktuellt. Men jag åker gärna tillbaka dit.

Ibland är världen liten hur man kan få anknytning till en viss stad. Johanna som jag hade intervju med i mitt blogginlägg om utbrändhet bor i Uppsala. Min son studerar och bor där. Min väninna bloggerskan Anne von Porat likaså och nu drog jag en vinnare som bor i Uppsala! Har lärt känna några andra där också.

Ett annat tips jag vill ge er är att prenumerera på Olof Röhlanders ”Veckans peptalk” och lyssna på hans podd. Olof har varit gäst i min blogg och jag tycker att han är en fantastisk person som ger så många kloka tips & råd.

Här är ett utdrag från en av hans ”peptalk”. Den heter fem enkla råd för livet!

Vill dela med mig av fem saker som affärsfilosofen Jim Rohn lärde mig och som jag haft med mig sedan dess:

1. Ta råd men inte order! I och med att du inte är någons slav är du heller inte någons mästare. Ingen bestämmer över dig. Lyssna på andra men se i slutändan till att det du gör kommer från ett eget beslut.

2. Var en beundrare men inget fan! Vi är alla människor, med fel och brister. Ta till dig det du gillar, men ingen är perfekt. En enda person, eller enda bok, har aldrig alla svar.

3. Använd det förflutna som en skola - inte en förening! Det gäller att ha en bra attityd till det som gjort dig till den du är. Lär dig av det som hänt, men du behöver inte göra dig alltför bekväm där. Titta bakåt utan att stirra.

4. Se inte ned på dig själv - det är att se ned på allt du har! Du tjänar inte världens syften genom att nedvärdera dig själv, som Nelson Mandela sade. Det här är den du är, de korten du har, så svär inte över en dålig hand för de här korten är de du fått. Spela dem istället så gott du kan.

5. Bli fascinerad - inte frustrerad! Öva upp förmågan att tänka att allt faktiskt kan hända. Lika bra att förundras över tingens beskaffenhet än att reta sig.

Sköt om er tills vi hörs nästa gång!
KRAMAR FRÅN ER SARA.

Till top