Henrik Schyffert: -Jag vill ta 125 kg i bänkpress!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara vänner!

Dagens gäst på min blogg är inte mindre än härliga Henrik Schyffert! Innan jag presenterar honom vill jag gärna berätta om Inspirationsdagen jag var på igår på Oscars teatern i Stockholm. Henrik var dagens första föreläsare!

Jag hade precis skrivit klart mitt blogginlägg och så försvann allt.. nu har jag suckat en stund och det är bara att skriva om igen. Tur jag var på Inspirationsdagen igår så det gick lätt att ta nya tag. Kommer fundera lite varför texten försvann fastän jag sparade. Datorn har sitt eget liv ibland. :)

Om du inte har varit på Talarförmedlings Inspirationsdag så kan jag varmt rekommendera dig att gå. Nästa tillfälle är i november. Man kommer hem med bubblande energi!

Carin da Silva som är höggravid höll ordningen och såg till att vi inte stelnade till med olika övningar mellan föreläsarna. Vi fick vara vattensprutare och gräsklippare. Vi fick göra en övning som heter ”Kebab”. Det är ganska trångt mellan sittplatserna så denna funkar bra. En person är kebab, står och snurrar runt. Den andra personen ”slisar” kött och rör sig då upp och ner. :)

Jag tänkte låta er få gissa lite nu!

De som föreläste var: Olof Röhlander, Henrik Schyffert, Jonas Gardell, Nisse Simonson, Morgan Alling, Christina Stielli och Lisa Ekström! Renata Chlumska skulle ha kommit med blev fast på Svalbard.

Ämnena var: ”Arbetsglädje och medarbetarskap”, ”Våra tankar ändrar hjärnans struktur”, ”Konsten att få saker gjorde och samtidigt njuta”, ”Släpp sargen –våga samarbeta”, ”Utanförskap och självförtroende”, ”Konsten att hantera besvärliga typer” och ”Hur man bygger ett team”.

Para ihop rätt föreläsare med rätt ämne! Hur många klarade du? :) 
Nu vill jag presentera en av Sveriges största komiker: Henrik Schyffert! Han har skapat några av landets största humorsuccéer och har tillsammans med Fredrik Lindström gjort succé i ”ÄGD –vad kostar ett rikare liv”. Den handlade om vår moderna livsstil och omåttliga konsumtion. Jag har sett den och fick många skratt! Henrik är också en flitig anlitad föreläsare.

Henrik är född 23 februari 1968 i Ronneby. Han har medverkat i Melodifestivalen och har varit med och gjort filmen ”Fyra nyanser av brunt”. Han har genom åren gjort en massa radio och tv med program som ”Hassan” och ”Knesset”, granskat humor i SVT:s serie “Dokument: Humor”, Gjort "NileCity", "Percy Tårar", Manegen..." och "Torsk på Tallinn". Vidare spelat på Dramatens stora scen med pjäsen "Drömmen om Herrön" tillsammans med Killinggänget.

Jag fick en liten stund med Henrik och bad honom att berätta om sig själv.

- Jag titulerar mig som Komiker! Älskar skratt för att inte prata om glädje! Jag har flickvän och två barn. Folk brukar fråga mig om jag har mycket humor privat. Ibland har jag det… med rätt folk och på rätt plats. Men inte alltid.

- Gråter du ibland? frågar jag.

- Ja, det gör jag.

- Berätta något om dig som vi inte vet om!

- Jag har suttit i Algeriskt fängelse! svarar Henrik.

- Ett gott skratt förlänger livet heter det. Skrattar du varje dag?

- Ja det gör jag. Jag har ett roligt jobb, roliga barn och en rolig tjej.

Att skratta borde vi göra oftare! Skratt och humor gör gott i både kropp och själ och igår när jag var på Inspirationsdagen fick jag skratta mycket. Kan rekommenderas att sätta på en kul film ibland eller gå på bio. Skratt kan minska stress, lindra spänningar och smärta, stärka immunförsvaret och öka kreativiteten.

Skrattet förbättrar också vår inlärningsförmåga. Hjärnan får mer blod och syre, vilket är bra för vår mentala förmåga. Att skratta ger massage till flera inre organ i kroppen som mellangärde, hjärta och lungor. När vi skrattar ökar hjärnans produktion av endorfiner. Hitta saker i ditt liv som ger dig glädje och skratt!

Henrik är förresten tillsammans med Nour El Refai. :) Eftersom jag har sett showen ”ÄGD” så frågar jag Henrik om det kommer att bli en fortsättning….

- Nej, svarar han. Men samarbetet har fungerat jätte bra med Fredrik Lindström. Han luktar gott och är generös! :)

- Är det samma glädje att göra ÄGD efter 100 gånger som dom första?

- Ja. Den första är den värsta. Sen blir det bara roligare! svarar Henrik.

- Vad tjänar du en på en show med ÄGD?

- Ingen aning, svarar Henrik.

- Vad har du på gång nu? Dina framtidsmål? undrar jag.

- Jag vill ta 125 kg i bänkpress! Har tagit 120, men 125 verkar helt omöjligt.

- Vilken slags humor gillar du bäst?

- Meta-humor!

Om någon inte vet vad Metahumor är det en typ humor som bygger på att personer eller saker i en berättelse går utanför mediets ramar. Den kan också byggas på att man vet hur ett skämt ska vara uppbyggt, och sedan bryter man mot det.

Igår på lunchen och på kortare em-pausen gick jag runt på Oscars teatern och frågade folk vad dom tyckte om de olika föreläsarna och många tyckte just Henrik Schyffert var bäst. Även Olof Röhlander blev hyllad, ja alla var bra på sitt sätt.

Lite roliga kommentarer från Henrik´s föreläsning var:

- Efter 40 har jag ej anställt nya kompisar, det är fullt!
- Jag pluggade franska i 6 år, men kan bara ett ord: Champagne!
- Finlandsbåten är ju Sverigebåten… är samma båt!
Berättade om ett barn som såg bild på Mark Levengood och Jonas Gardell som kysstes. Barnet frågade sin mamma om dom kysser varandra. Mamma svarade: ”Inte bara kysser, dom är gifta också”. Varpå barnet svarade: ”En svensk och en finne???!!!”. Ja det är kreativitet.

Henrik uppmanade oss att säga JA. Att vi inte på en arbetsplats ska bedöma andras dåliga idéer, dom dör själva. Uppmanade oss också att tappa kontrollen ibland.

Jag måste bara få berätta en sak som många pratade om under lunchen från Olof Röhlander´s föreläsning, som dom tyckte var kul.

Olof bad alla att ta fram sina mobiler och titta hur mycket den är laddad med batteri. Sedan sa han att vi som har 80-100% laddning är pliktrogna personer, vi kollar spisen, får mycket gjort och njuter av livet. De som har 20% och neråt, visar rött på mobilen, njuter ännu mera, tar inte allt så hårt. Ser hyran som en oförutsedd utgift! :)

Jag har alltid 70-80% så jag får försöka bli lite mer Livsnjutare då ! :)

Ha en härlig helg och glöm inte MORS DAG!

KRAMAR FRÅN ER SARA.
Till top