ROBERT WELLS: -Fyrhändigt med Elton John vore kul!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fina vänner!

Vädret är så fint nu så datortiden blir lite mindre. Men minst en gång i veckan gör jag ett inlägg. Detta inlägg är mycket speciellt för mig för jag har en fantastisk gäst som heter Robert Wells! Det känns som han är en del av min uppväxt, av mitt liv. Vi är född samma år, 1962. Robert i april och jag i oktober.

Jag har lyssnat på hans musik så länge jag kan minnas och i mina gympa och spinningpass har det ofta dykt upp hans låtar. Så dagens blogginlägg får handla om relationen till musiken, men vi kommer också att få höra många tips och råd, om Roberts familj, om Rhapsody in Rock denna sommar, om Robert kan dansa (gissa under tiden ni läser :), om han tränar, hur han upplevde tv-programmet ”Så ska det låta”, tips till Frans i Eurovision, vad han tycker om Media och mycket mera.

Robert Wells firar 30 år som artist i år! Stort GRATTIS säger jag! Det firar han med att ge sig ut på Sverigeturné igen. Flera kända gästartister har han med sig och Robert är extremt taggad!

Jag minns att Robert eller Robban som han kallas, under 1980-talet ackompanjerade många svenska artister, bland andra Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams. Han satsade sen på solokarriär och fick en hit med låten ”Upp på berget” som hamnade på Svensktoppen 1985. Han medverkade i Melodifestivalen 1987 med låten ”Sommarnatt”.

När han medverkade som pianist i tv-leken ”Så ska det låta” blev han riktigt populär. Hans årliga konsertturnéer ”Rhapsody in Rock” har blivit publiksuccéer i Sverige och utomlands. 2007 var det samarbete med Céline Dion och 2008/2009 deltog Robert i underhållningsprogrammet ”Körslaget” med egen kör. Han har skrivit låten ” 7 Days & 7 Nights till The Poodles och spelade även piano på deras album. Det finns hur mycket som helst att berätta om Robban men jag stannar nog här och låter han berätta om sig själv istället! :)

- Jättekul att få ha dig som gäst i min blogg. Vi är lika “unga” och du har funnits i hela mitt liv. Så det är extra kul att få ha dig med. Vilka smeknamn har du? Kallar folk dig mest för Robban? Hade du något annat smeknamn som barn?

- Tack! Kul att få vara med. Som barn var jag oerhört lillgammal så “Professorn” var ganska användbart vilket jag var mycket stolt övr. Men annars är det Robban. När jag var 18 bast så jobbade jag ute i Stockholms nattliv och eftersom jag alltid var yngst fick jag snabbt namnet “Baby Face”.

- Hur ser din familj ut? Fru, barn, djur?

- Jag är gift med Maria, vi har barnen Oscar snart 20 och Teddy 18 år. Tyvärr inga husdjur. Hund ligger i framtidsdrömmarna…. En Berner Sennen!

- Har dina två söner fått musikintresse ifrån dig? Vad gör de idag?

- 18 åringen går på Data gymnasium och lirar lite gitarr o trummor. Stora killen har dansat i 14 år på Base 23 och går vidare nu med olika klasser.

- Du firar 30 år som artist genom att ge dig ut på Sverigeturné. Kommer du att vara i Stockholm? Vilka artister kommer du att ha med dig? Valde du dom själv? undrar jag.

- I år tar vi Rhapsody in Rock ut i landet. Vi gör fem slott på lika många dagar. I år har jag den stora äran att få med ikonen Michael Bolton ,LaGaylia Frazier och Wiktoria som kom tvåa i Melodifestivalen senast. Till detta Johan Boding Vocalettes och min fru. En stor orkester! Fullt på scenen!!!

- Jag vill tacka dig mycket för skivan jag fick ”A tribute to Charlie”. Blev mycket glad för den. Jag har jobbat som spinningledare i 20 år och haft dina låtar med ofta. Är det någon gång som jag har saknat en snabb låt så har jag tänkt ta ”Robert Wells”. Medlemmarna på gymmen har älskat att spinna till dina låtar…..”Breakin up the house”, ”Full house”, ”Bible belt”, ”The house is rockin” är bara några av dom låtar jag haft med. Har du någon egen favoritlåt? Favoritskiva?

- Jag har kommit igång ganska ordentligt med skrivandet. Tillsammans med Camilla Läckberg har vi skrivit låtar till min Maria. Vi släppte i slutet av mars denna platta, en jazzplatta med mycket ballader a.la Natalia Cole fast nya. Men även låtar som jag tror skulle passa till dina pass. En heter “It Ain´t Over Til The FBig at Lady Sings. Grym Boogie.

- Härligt! Den skivan måste jag lyssna på. Jag vet att du har en förkärlek för klassisk musik. Men gillar du all musik?

- I stort sett. Har lite större kärlek till musik som spelas Live.

- Kan du dansa? frågar jag nyfiket.

- Haha!! Sitter väldigt bra vid pianot. Lirar dock gärna om folk vill dansa själva, svarar Robert och ler.

- Tränar du något?

- Ganska mycket. Just nu i uppbyggnad innan Göteborgsvarvet. Halvmaran. Två dagar gym i veckan och två dagar jogging .

- Du blev riktigt populär som pianist i TV-leken ”Så ska det låta”. Har du något speciellt minne från detta program?

- Det var absolut roligast de 8 första programmen som spelades in, innan de skulle sändas. Då visste ingen alls vad det skulle bli. En säsong trodde vi alla. Men men…Kul tid speciellt i början.

- Vad har du för tips till unga sångare och musiker för att dom ska lyckas? Jag tänker t ex på unga Frans som ska representera oss i Eurovision.

- Att njuta av stunden på scen. Inte helt lätt att vara lugn och samlad med mycket managers runt omkring, men han utstrålade ett lugn tycker jag av det som visades. I svenska finalen åtminstone.

- Du blev utmattad en gång när du var 20 år. Har det hänt någon mer gång att du har känt dig utmattad? frågar jag.

- Absolut! Första året vi spelade Rhapsody in Rock på Ullevi fick jag en enorm hjärtklappning efter konserten. Fick ta lugnande hjärtmedicin. I tre veckor efteråt. Då började jag förstå att motion är grymt viktigt och bra kost.

- Pratar du mycket mellan låtarna på dina konserter? Vad upplever du att publiken vill höra i mellansnack?

- Jag skriver aldrig prat innan, utan det kommer i stunden. Jag vill känna mig närvarande och ingen kväll är den andra lik. Detta lärde jag mig framförallt av min kollega vän och mentor Charlie Norman. Har inte riktigt förståelse att man har andra som skall skriva pratet på scenen.

- Hur tycker du att Media har behandlat dig genom åren?

- Jag brukar få blandade recensioner. Ibland uselt upp till världsklass. Det hör till detta jobb. Jag har lirat med samma idéer sen jag var barn så det förändrar ingenting. Det har som sagt ingen betydelse MEN däremot stor betydelse att dom bryr sig. Hellre utskälld än bemött med tystnad. Media är mycket viktigt för oss som står på scenen.

- Vad är skillnad att stå på scen idag och för 30 år sen? frågar jag.

- Betydligt roligare nu. Man får en rutin som gör att det svänger bättre och man forcerar inte lika mycket på scenen, svarar Robban.

- Någon person som du inte haft med i Rhapsody in Rock och som du gärna vill ha med?

- Fyrhändigt med Elton John!!!! Det vore kul!

- Jag vet att du tycker att alla är viktiga på scen. Vad gör du för att skapa en bra sammanhållning? Ett bra gruppteam, att det blir ett bra lagarbete.

- Man kan absolut jämföra en idrottscoach med att hålla i ett band. Du måste vara bestämd men lyhörd samtidigt. Alltid ta konflikter och inte fega ur och gömma dig bakom managers.

- Vilka är dina idoler? Vilka idoler hade du under uppväxten?

- Kollar man min frisyr så fattar man ganska snabbt att det var Hep Stars med Svenne Hedlund. Stor idol. :)

- Något som du ej har upplevt och vill uppleva? Någon dröm? undrar jag.

- Gärna mer motorcykel åkning i olika världsdelar. Har gjort Route 66 och Spanien till kommande helg i några dagar.

- Bästa tipset att bli framgångsrik?

- Vara sig själv och jobba stenhårt .Inte vara rädd för kritik. Och framförallt : Möt människor på det sätt som du själv vill bli bemött !

- Är du rädd för döden? Rädd för något?

- Jag har alltid varit med , umgåtts med, jobbat med äldre så ålder och döden har aldrig kommit i negativa tankar. A part of life, svarar Robban.


- Vad tycker du att man ska göra för att minska våldet i samhället?

- Börja med att rannsaka föräldrarna. Inget barn föds till våldsverkare. Det är vi som skall leda fram nya generationer. Blir vansinnig när man skyller på skolan att den inte tar hand om våra barn. Är det ingen som visar vägen framåt så kommer det bli ordentliga problem, tror jag.

- Du har en mycket mjuk och fin röst tycker jag. Har du inte funderat på att ha en egen musikpodd? Jag tror du skulle få många lyssnare fort. :)

- Jag drömmer om en sådan! Skulle gärna göra en där man drar in musiker och sänder live I både bild o ljud. Bra att du pushar! :)

- Vad händer för dig detta år? frågar jag sist.

- Närmast är det London och BBC Radio Award. Nästa vecka och i Juni mitt stora PIANOCAMP med 20 ungdomar i sanmarbete med Rytmus Musikgymnasium Sedan Rhapsody in Rock turnén. I höst blir det fortsatt 30 årsfirande som artist men även konserter i England, Kina och Ryssland.

Fullt upp och jag önskar Robert varmt lycka till. Jag hoppas att han uppfyller sin dröm om en musikpodd. Då skulle han få mig som lyssnar i alla fall. Det är som meditation att lyssna på hans mjuka, varma röst.

Vill ni uppleva hans konsert denna sommar så ser turnéplan ut såhär:
27 juli Varbergs fästning
28 juli Bäckaskogs slott
29 juli Bjertorps slott
30 juli Ericsbergs slot
31 juli Gränsö slot

Blir alltså besök på 5 slott. Tänkte att ni kunde få gissa vilka städer dom finns i. 

Jag avslutar mitt blogginlägg med att ge er refrängen till låten “Sommarnatt” som Robert deltog med i Mello 1987!

“Sommarnatt, nu lever jag
Du har allt som jag vill ha
Nu tar jag vad jag behöver
Brunnarna flödar över
Om sommarnatt, din hemlighet
Allt jag drömt blir verklighet
Äntligen kom du sommarnatt”

Här kan ni lyssna på hela låten:
http://www.letssingit.com/robert-wells-lyrics-sommarnatt-n17gpc7#axzz485Loh3x7

GLAD SOMMAR PÅ ER!
KRAMAR FRÅN ER SARA.
Till top