ANN WILSON: - Lev, njut och se livet som en gåva!

Allmänt / Permalink / 1
Hej alla härliga vänner!

Idag är det lördag när jag bloggar och jag har suttit ute i min trädgård ett par timmar. Haft min ena hund bredvid mig. Vi har lyssnat på min äldsta sons Alexanders Framgångspodd. Jag brukar lyssna på olika poddar, men idag blev det denna. Solen har varit ganska varm och det är helt fantastiskt med tanke på att det är 1 oktober! :)

När jag var mellan 15 – 20 år dansade jag ofta på nattklubben Alladin i Stockholm. Ja jag kom in trots min ålder. Jag är lång och dom behövde tjejer. Lärde också känna en servitör som jobbade på nattklubben. Det var dansbandmusik som spelades och jag gillar att dansa bugg och foxtrot. Jag valde killar som var bäst på dansgolvet och inte hade alkohol i kroppen, för då dansar man inte bra. Jag dricker själv inte alkohol. Det var enbart dansen som lockade mig!

Att röra sig till musiken med en kille som kan föra är fantastiskt! Jag dansade även på Skansen, Gröna Lund, Mälarsalen och Hågelby. Ni som dansar känner säkert till dom ställena. Jag gick sex stycken buggkurser för att lära mig mer. Många har förutfattade meningar om dansband men dom spelar faktiskt allt möjligt och även en hel del rocklåtar.

När tv-programmet ”Lets Dance” kommer på tv sitter jag som klistrad. Så roligt att se dansparen och juryn. Jag beundrar också David Hellenius väldigt mycket, för mig en av dom bästa programledarna. Han är så otroligt snabbtänkt!

Jag har haft Tony Irving som gäst i min blogg och blev nyfiken på kvinnan i mitten som det alltid strålar om och kontaktade henne. Hon tackade ”att jag tänkte på henne”, så får jag presentera härliga ANN WILSON!

Ann är sjufaldig svensk mästarinna i standard- och latindans som amatör och har vunnit sju australiensiska mästerskap i standarddans som professionell dansare. Hon har även vunnit British International Rising Star Championship år 1996 och har tävlat i fyra VM och två EM-finaler i tiodans, både som amatör och proffs. Så vi kan lugnt säga att hon kan sin sak som jurymedlem. :)

Ann utbildar idag nya danslärare för svenska danspedagogers riksförbund. Hon är en erfaren domare som dömer alla typer av danstävlingar upp till VM-nivå. Ann är född 27 maj 1968 i Råå. Hon är singel och bor med sin son Tom. Jag ber Ann berätta vad hon jobbar med idag.

- Jag är entreprenör och har alltid älska att vara kreativ. Min dansskola är min stora passion och mitt jobb i tv 4 är så kul. Jag driver även en webbshop , annwilson.se/store där jag har egen design och skincare, samt kläder. Jobbar också mycket ideellt för barn och ungdomars välmående, svarar Ann.

- Vilken dans tycker du är roligast att dansa och varför? undrar jag.

- Jag har skapat ett dans tränings program som heter Latin fitness som jag gör på mina träningsreser i samarbete med tidningen Tara, de är fysiskt krävande men såååå kul !

- Tillsammans med Paul Wilson, din exman, vann du världens världens största danstävling, British Rising Star Championship, i Blackpool 1996. Vad tror du gjorde att just ni vann?

- Tränings lust och att man har en bra inställning och är inte rädd för motgång. Vi kämpade och vann, det som var vårt mål.

- Underlättar det i en danstävling om man är ett par privat? frågar jag.

- Tror det beror helt på situationen…..

- Du har sonen Tom från äktenskapet med Paul Wilson. Bor din son permanent hos dig?

- Tom delar sin tid med oss båda och min vänskaps relation med Toms pappa är mycket bra.

- Du närmar dig 50 år. Hur känns det att bli äldre?

- Vaaaa??? 50 hade jag ingen aning om. Nä, jag älskar att bli äldre och klokare , lära av mina livs erfarenheter. :)

- Har du gjort något skönhetsingrepp? Om inte, kan du tänka dig att göra det? undrar jag vidare.

- Jag tror att hur vi mår och ser oss själv är viktigt för vårt välmående och har absolut inga principer vad det gäller skönhetsingrepp. Om jag vill gör jag det, och ser inte detta som ett nederlag utan en mindre reparation, lite som att fixa bilen, eller annat som inte funkar som man önskar. Tror inte att själslig resa och insikt behöver värderas i om man önskar ändra sitt yttre.

- Under ”Lets Dance” blev du utbränd. Tror du att du kan bli utbränd igen eller har du lärt dig signalerna?

- Tror man lär sig leva, älskar min energi men försöker lära mig tygla den bara. Vill inte leva i oro så tar dagen som den kommer, svarar Ann.

- Kan du ge några råd för att undvika att bli utbränd?

- Det har varit en av de mest insiktsfulla erfarenheterna i mitt liv och absolut inte något att vara rädd för. Jag fick lära mig mycket och känner en enorm tacksamhet att allt gick bra. Det var tufft ,hårt och massa tårar men också en förlösning i att vi är så levande och kan ta felaktiga beslut ibland. Att oroa sig för utbrändhet är inte svaret , lev njut och se livet som en gåva. När det blir tufft får man rensa som i en garderob ibland. Jag sov 17 timmar i dygnet i 3 veckor sedan började tårar och sedan var det att hitta rätt igen. Allt går!

- Har du hela livet haft höga krav på dig själv?

- Nej, gör alltid mitt bästa och har mina krav, men kanske för stort ansvar och engagemang i stället.

- Har du något speciellt minne från Lets Dance? Något roligt som hänt? frågar jag.

- Oj, det finns många, får ta och göra en bok om dessa. :) :)

- Vi fantiserar……Om du ej hade Tony och Cecilia som jurykollegor, vilka två skulle du vilja ha då och varför?

- Oj, med dans så kräver det kunskap och erfarenhet och det finns inte så många med det i vårt land. Pratar vi underhållning så tror jag Johan Glans och Tina Nordström. De har både humor och kan prata sig ur alla situationer, lite som Tony!!! Det säger jag med kärlek vill jag poängtera!

- Du har varit med om en del mycket jobbiga saker i livet, blev bl a inlagd på sjukhus där man konstaterade att du hade ”sespis blodförgiftning” och det blev en operation. Vid ett annat tillfälle utsattes du för ett mordförsök av din fd pojkvän. Han försökte i hög fart att köra ihjäl er båda under ett svartsjukedrama i London. Han ville gifta sig med dig och skaffa barn och du var inte redo för det. Tur att du hann få upp bildörren och kasta dig ut innan han fick upp farten. Sitter några spår kvar av dessa händelser? I så fall under vilka omständigheter känner du av spåren? frågar jag.

- Jag väljer att lämna saker, bearbetar dem med enkelheten, kan jag påverka det som hänt (Nej) då får man acceptera och tänka fram åt. De händelser jag varit med om har gett mig en förståelse för olika personligheter, mental obalans och respekt. Utifrån det vet jag vad jag väljer önskar och hur jag vill leva mitt liv. Att vara ett offer för saker som hänt skadar mig mer än något annat, svarar Ann.

- Om du fick makten att förändra bara en sak i världen, vad skulle du förändra då?

- Respekt, svarar Ann.

- Vad gör dig lycklig och vad gör du för att vara lycklig?

- Leva!!!! svarar Ann.

- Är utseendet viktigt för dig hos en partner?

- Alltid trevligt om man blir fysiskt attraherad av en man, men får han mig inte att skratta och hålla djupa konversationer så spelar ett snyggt leende inte stor roll.


Kloka ord och jag håller med Ann. Men för mig är insidan viktigare än utsidan. Insidan gör att utsidan blir vacker. Och då tänker jag mycket på omtänksamhet. Ann berättar vidare att hon ser sitt framtida liv som mycket spännande. Jag tackar henne för att få ha henne som gäst i min blogg och önskar henne lycka till!

Vill ni komma i kontakt med Ann så är hennes mail: ann@wilsondancecenter.se

Jag avslutar med två fina citat om dans:

”Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över,
utan det handlar om att lära sig dansa i regnet!”

”Livet är en dans. Ibland leder vi, ibland följer vi. Oroa dig inte om vad vi inte vet, vad som är viktigt är att vi lär nya steg när vi går!”

Ha en fortsatt underbar höst!

KRAMAR FRÅN ER SARA. :)#1 - - Danne:

Vad positiv och trevlig blogg! Som en god kondisbit till morgonkaffet. Passar även en gubbe som mig. Sen trevligt att läsa om en kvinna (Ann) som verkar vara väldigt go' och vacker på många sätt. Önskar både dig Sara och Ann all lycka. Behövs mer inspirerande och starka kvinnor som er i samhället.
Mvh Danne.

Svar: Hej Danne! Tack för dina fina ord! Dom värmer. Jag har ett mål med min blogg att skriva positivt och inte svartmåla någon kändis. Finns en del som söker, drar fram det negativa för att det ska bli bra tidningsrubriker, men det tycker jag är fel. Då gör man det för sin egen vinnings skull. Jag vill kunna vara vän med de kändisar som jag har intervju med. Det tror jag man kommer längst med. Söndag och solen skiner, ska ut med min hund nu och önskar dig och alla härliga läsare en underbar dag! Sköt om er! Kram! Sara.
Sara

Till top