Martina Haag: - Att vinna var helt fantastiskt!

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er alla fina!

Jag har haft flera framgångsrika kvinnor senaste tiden som gäster i min blogg och nu kommer en till. :) Det är en ära för mig att få presentera författaren, skådespelaren och föreläsaren Martina Haag!

Nyligen utsågs Martinas bok ”Det är något som inte stämmer” till Årets Bok av Bonniers Bokklubb, efter en omröstning bland läsarna. Det ärofyllda priset delades ut i Göteborg under bokmässan. Jag har inte läst boken, men den är säkert jättebra! GRATTIS!

Martina Haag är född 9 juni 1964 på Lidingö. Hon har gått på Calle Flygare Teaterskola och har medverkat i många filmroller. År 1995 hade hon en roll i filmen ”Älskar, älskar inte”. Efter det ”Percy tårar”, ”Adam och Eva” samt ”Underbar och älskad av alla”. Den senare är en film efter hennes egen roman.

År 2012 vann Martina ”På spåret” tillsammans med dåvarande maken Erik Haag. Det var en stor livskris för Martina när hon efter 18 år tillsammans skilde sig från Erik. Hon slutade äta och kunde knappt sova. Så skönt för henne att livet har vänt nu. Det är alltid tufft när man är i en jobbig situation, men så skönt när man kommit ur den och kan blicka tillbaka och tänka att ”jag klarade det”.

- Hur stor del av året skriver du böcker? frågar jag Martina.

- Jag skriver året om! Antingen böcker eller filmmanus.

- Hur kändes det att vinna Årets bok 2016?

- Det känns fantastiskt! Det är ett enormt fint pris, just att det är läsarna som har röstat fram den, svarar Martina. En stor ära! Speciellt i den svåra konkurrensen som t ex Elin Olofssons ”Gånglåt” och Elena Ferrantes ”Min fantastiska väninna”.

- Du har haft roller i olika filmer. Vilka roller gillar du mest? frågar jag vidare.

- Jag tycker att det är fantastiskt roligt att göra film på mina böcker och sen göra huvudrollen, som i ”Underbar & älskad av alla” och ”Glada hälsningar från Missångerträsk”. Men fint att även få vara med i tv-serier som nu senast 30 grader i februari på SVT.

- Du tycker om att löpträna vet jag. Hur ofta springer du?

- Jag springer två gånger i veckan, 1 mil, men också ett maraton per år. Varje gång i ett nytt land. Bland annat har jag sprungit Venedig Marathon, Istanbul Marathon och Marrakech Marathon. Senast sprang jag Loch Ness Marathon. Jag kan rekommendera Medoc Marathon i Frankrike. Det går genom vingårdarna och alla är utklädda! :)

Bra tips till er som gillar att springa! :) Martina berättar vidare……..

- Jag har precis släppt en kokbok som heter ”Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”. Den har jag skrivit tillsammans med min gamla barndomskompis Clara Block Hane.

Det var en lång titel! :) Martina och Clara har känt varandra sedan de var barn och lagat många måltider ihop. Det är en underhållande kokbok med recept på enkel och god mat för alla sällskap och årstider.

Eftersom jag är så stor djurvän så kan jag inte låta bli att fråga Martina om hon har något djur?

- Jag har en katt som heter Törnrosa som är 100 år typ! :)

Dagens citat ifrån mig får handla om böcker. Tills vi hörs nästa gång; SKÖT OM ER! KRAM! SARA.

”LÄSNING ÄR FÖR SJÄLEN, VAD GYMNASTIK ÄR FÖR KROPPEN!” :)Till top