MISSA INTE ÅRETS HÄFTIGASTE HALLOWEENFEST PÅ M/S BIRGER JARL!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina vänner!

Många undrar när det är Halloween och när ska man besöka gravplatsen. Halloween är på fredag och etikettdoktorns minnesregel lyder: ”Bus på fredag och ljus på lördag!” Men naturligtvis gör man som man vill. I USA m fl länder är det 31 oktober, men hos oss är ”aftonen” på fredag innan Alla helgons dag. Halloween är en ganska ny tradition i Sverige så därför uppstår det lätt förvirring.

I USA och i andra länder är fortfarande alltid Allhelgonadagen 1 november. Därför firar USA Alla helgons afton (all hallows eve) dagen innan alla helgons dag. De firar alltså Halloween med ”bus eller godis” aftonen, dvs den 31 oktober som är idag när jag skriver detta. Precis som vi firar midsommarafton före midsommardagen, påskafton före påskdagen, pingstafton före pingstdagen, julafton före juldagen och nyårsafton före nyårsdagen. När jag tänkte på detta klarnade allt för mig! :)

I Sverige firas Halloween på fredagen innan första lördagen i november. Och det är väl bra… vem vill ha spökfest på en vardag om man jobbar dagen efteråt! :) Ordet Halloween är en sammandragning av ”All Hallows Eve”. Från början var Halloween en högtid främst för barnen, men idag firar nog vuxna det lika mycket och klär ut sig i spökkostymer och det är bra att kunna släppa loss ibland, eller hur?

Personligen tycker jag det är viktigt att besöka sina anhörigas gravplatser någon dag runt Alla helgon helgen. Jag besökte min mammas grav idag i Vaxholm. Förra året var jag på helgen och det är väldigt vackert att se alla ljus tända.

Vill ni släppa loss och ha en riktigt rolig Halloweenfest kommande helg så ger jag er här ett supererbjudande!

ÅRETS HÄFTIGASTE HALLOWEENFEST KOMMER ATT HÅLLAS PÅ M/S BIRGER JARL! Båten som entreprenören Leif-Ivan Karlsson har köpt och renoverat.

Det kommer att hållas två fester, fredag 4 nov och lör 5 nov. Festen startar kl 18.00 och håller igång till 01.00. Den med den snyggast utklädnaden vinner ett fint pris! Använd fantasin och jag kan rekommendera att köpa en klädsel på t ex Buttericks, Partykungen eller Roliga prylar.

För endast 350 kr får du ett paket där en fördrink ingår, en fantasifull buffé och ett glas öl/vin/alkoholfritt.

Scenen tas över av det legendariska bandet BAD INFLUENCE! Då M/S Birger Jarl har flera lokaler kommer det även att finnas Dj´s och andra överraskningar ombord. Åldergränsen är 18 år.

Endast entrébiljett som gäller efter kl 22.00 kostar 200 kr för er som inte vill missa bandet Bad Influence.
”COME WITH US
AND YOU WILL SEE
THIS OUR TOWN OF
HALLOWEEN!”
Vi ses på M/S Birger Jarl!

Kramar från er Sara.
Till top