Sara Pärleros: - Min hund är inte ett husdjur! Det är en FAMILJEMEDLEM!

Allmänt / Permalink / 0
 
(Detta blogginlägg finns även på min hemsida: www.sarapärleros.se)
 
Hej mina fantastiska vänner! 

Jag har haft lite att stå i senaste veckorna och inte haft tiden att blogga. Känner efter det som hände i fredags, den 7 april, att jag vill skriva ett blogginlägg om det. Jag har fortfarande inte ”landat” och det känns lite overkligt men tyvärr sant. Stockholm fick uppleva terrorn med flera döda och skadade. Jag hade själv gått utanför Åhlens med min hund tre timmar innan det hände. Nu verkar dom ha tagit fast rätt person som körde lastbilen och tog människors liv och en hund.

Min äldsta son Alexander blev ögonvittne och fick se döda kroppar. Han sprang till Odenplan och tog taxi hem. Min dotter jobbar i stan och fick flera timmar senare promenera till Gullmarsplan och ta bussen hem. Igår var det en manifestation med mycket kärlek vid Sergels torg, jättefint gjort. Hur polisen, sjukvården och Stockholmarna hanterade detta är fantastiskt.

Jag följde hela fredag em, kvällen och lördagen på tv om utvecklingen. Det skrevs flera gånger i tidningar och sades på tv att det var fyra döda. Jag reagerade på det då jag visste att även en hund hade mist sitt liv och skrev en kommentar om det på min facebook-sida. Att döda ett oskyldigt djur är för mig mycket gripande. En hund har precis samma värde och rätt att leva som en människa och tillhör familjen. Det resulterade i att flera hundra gillade min kommentar och jag fick många som skrev och tyckte likadant.

Jag fick veta att husse till hunden lever och att han hade bundit fast hunden utanför en affär. Han fick se sin älskade familjemedlem dö. Visst, jag tycker inte att man ska binda fast en hund utanför en affär och speciellt inte på Drottninggatan med så mycket folk, men jag känner bara stark medlidande med honom. Jag försökte komma i kontakt med familjen som hade hunden genom en kvinna, men dom hade sagt att dom inte vill ha uppmärksamheten så vi får skänka dom varma tankar istället.

Vi som har hundar själva förstår att hunden är en familjemedlem och självklart sörjer man en hund lika mycket som en annan familjemedlem. Hunden som förlorade sitt liv ska självklart ha kärlek och uppmärksamhet och inte bli bortglömd. Jag mailade Aftonbladet om detta och de svarade: ”Hej, med all respekt till hunden så prioriterar vi människoöden idag.” Grrr… säger jag om detta svar.

Hundar och människor är djur med känslor och rätt att leva. Och vill leva. Finns ingen skillnad. Människor är ibland instabila varelser, ibland fulla av ilska och ibland av lycka, ibland tjuriga och ibland passionerade. Hundar är alltid på samma sätt och vill bara en sak: att vi ska tycka om dem. De blir jätteglada när vi kommer hem och vi tas emot med stora glädjeskutt.

Hundar har rätt att bli en del av familjen som sanna medlemmar. De tycker om rutiner, vanor och gör det alltid på samma sätt. Jag märker på mina hundar hur mycket det gillar rutiner. För våra hundar, är vi alltid samma personer oavsett vad som händer. Dina fel spelar ingen roll, eller vad som har hänt förr. De lever i nuet och vill bara visa dig att du är en person som förtjänar att bli älskad.

Hunden lever varje ögonblick så enkelt som möjligt, lever i nuet. De vill bara spendera tid med dig och väntar på att du ska komma hem. En trognare vän finns inte. De kommer aldrig att döma dig och de kommer dra fram det bästa i dig. Denna kärlek från våra hundar, ja även katter, ger oss villkorslös kärlek och utan baktankar och gör våra liv bättre. Jag skulle kunna skriva hur mycket positiva saker som helst som våra hundar ger oss.

Men tillbaka till det som hände i fredags i Stockholm. Massor av blommor har lagts ut efteråt men ingenting på platsen där hunden hade dött. Då fick jag se på facebook ett fint initiativ som en kille vid namn Markus hade gjort för hunden. Jag grät faktiskt när jag läste det, så fint gjort.

Jag kommer att avsluta dagens blogginlägg med att berätta vad han hade gjort. Vila i frid vovven och även de människor som miste sitt liv. Eloge till alla som hjälpte till denna dag, till polisen och sjukvård. Nu får vi TILLSAMMANS se till att detta inte händer igen.

Kramar från Sara.

Här kommer texten: (Av Newsner) 

Hunden miste livet i lastbilsattacken – då ordnade Markus en egen minnesplats. Hittills har fyra människor avlidit efter attacken i centrala Stockholm i fredags. Men även en hund fick sätta livet till vilket uppmärksammades av Markus Krantz. Han såg til att ordna en egen minnesplats för den fyrbenta vännen.

Lastbilen som körde in i Åhléns City på Drottninggatan i centrala Stockholm i fredags har hittills krävt fyra liv. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus och under söndagseftermiddagen hölls en stor kärleksmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att hedra offren.

Tusentals människor har placerat ut blommor och ljus längs Drottninggatan och i närheten av platsen där dådet skedde. Men det var även en fyrbent vän som fick sätta livet till i attacken.
En hund blev påkörd och dog efter lastbilens framfart – och det var någonting Markus Krantz ville uppmärksamma.

Då han märkte att ingen hade ordnat en minnesplats för den stackars hunden tog han saken i egna händer. På Facebook la han upp en bild med ett halsband, några hundkex och fyra stycken ljus.
"Var på Drottninggatan ikväll. Såg att ingen lagt en blomma eller tänt ett ljus på platsen där den stackars hunden blev ihjälkörd under fredagens attack. Så vi gav den en egen liten minnesplats. Vila i frid lilla vän", skrev Markus på Facebook.

Till top