Kristin Kaspersen: - Välj den tanke du mår bäst av!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara vänner!

Nu har vi gått in i en ny månad, februari. Årets andra och kortaste månad och har 28 dagar (29 dagar under skottår) Februari har fått sitt namn efter en reningsfest -Februa. Den hölls i mitten av månaden i det tidiga Romarriket. Alla hjärtans dag firas 14 februari och det kinesiska nyåret firas. Det inträffar första dagen med nymåne mellan 21 januari och 20 februari. Kanske har du någon som fyller år i februari eller händer något annat för dig.

Om du gav något nyårslöfte så hoppas jag att det går bra för dig. Många tror att förändring är omöjligt, andra tar den för givet. Livet formar oss och med åren så kan våra tankar och handlande ändras. Genom att lära sig att hantera sina tankar kan man faktiskt förändra sig och uppnå en bättre hälsa. Att börja observera och förstå sina tankar samt praktiskt använda olika metoder är en början till mental och psykisk hälsa.

Bestäm dig för att tycka om dig själv! Tänk på alla dina fördelar! Mindfulness, visualisering, affirmationer, yoga, mental träning och andningsövningar kan vara till en stor hjälp. Hur tänker du? Vilka val gör du i olika situationer? Hur håller du de negativa tankarna borta? Kan du se något positivt i det som kan tyckas vara negativt? Är du villig att förändra dig?

Visste du att 95% av alla beslut vi tar gör vi av gammal vana och utan att reflektera. Bara 5 % av våra beslut är fullt medvetna! Bra att ta ett beslut att försöka ändra 5 % till lite högre. Du tänker ca 40 000 tankar per dygn! Genom att du blir mer medveten om dina tankar så kan du utveckla dig i din fulla potential!

Att tänka positivt innebär inte att man inte får vara ledsen, arg eller besviken. Att tänka positivt innebär att ha modet att våga lita till att det kommer att bli bra även om det känns motigt.

Om du tänker att du inte klarar av det du företar dig, hur stor är chansen att du misslyckas tror du? Jag tänker på en händelse när jag utbildade mig till Hälsopedagog. Vi hade många skrivningar och det var inte alltid att vi hann plugga så mycket. Jag var på väg till skolan för att ha ett prov som jag inte hade pluggat till. Jag beslutade mig för att klara provet ändå för jag hade lyssnat mycket på lektionerna. Hela vägen till skolan pratade jag högt och sa att jag skulle fixa det. Att det skulle vara lätt osv. Jag fick alla rätt på den skrivningen. Är övertygad om att mina tankar påverkade mig att jag klarade det.

Jag säger som Kristin Kaspersen som jag har äran att få ha som gäst i min blogg:

- Du har alltid ett val att välja de tankar som är bäst för dig med de förutsättningar du har! Så välj den tanke du mår bäst av!

Det svarat fick jag av Kristin när jag frågade vilka hennes tankar är för att ha ett bra liv. Kristin Kaspersen vet nog alla vem det är, en härlig tjej som är född 30 september 1969 i Oslo och är programledare i TV. Ganska nyligen såg vi henne som programledare för Idrottsgalan. Hon bar en mycket vacker svartglittrande klänning på galan.

Kristin har varit programledare för många program… Idrottsgalan, Humorgalan, Sommar på Gröna Lund, Uppdraget, Superstars, Cancergalan, Söndagsöppet, Livet är en fest, Uppåt väggarna, Polar Music Prize, Robinsonfinalen, Melodifestivalen, Vinnare V65, Gomorron Sverige, Fortet och Nyhetsmorgon. Det finns flera. :)

Hon har skrivit böcker och ett genomgående tema är hälsa. Som yngre hade hon ätstörningar så att leva hälsosamt är viktigt för henne. Kristin har fått diagnosen ADHD och hon säger att det är en drivkraft som gör att hon presterar. I svåra stunder är mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson och systern Malin Berghagen hennes stöd.

- Min mamma har betytt väldigt mycket för mig för att hon är mamma. Men det har varit en fördel för mig att växa upp i en offentlig miljö. Jag valde inte detta jobb för att bli känd. Jag var redan känd, säger Kristin.

Vidare berätta hon att hon mår superbra och att hennes flytt är klar.

- Hur ser en dag ut för dig när du är ledig? undrar jag.

- När jag är ledig är jag helst med barnen. Tar först sovmorgon, tränar eller promenerar sen gör jag något med barnen eller vänner. Undviker stress!

- Du var programledare för Idrottsgalan nu i januari efter flera års frånvaro. Hur kändes det? Jag tittade på programmet och tycker att du gjorde det galant och var så fin! :)

- Fantastiskt kul att vara tillbaka igen. Jag ha gjort den 5 gånger tidigare men nu var det 10 år sedan. Jag älskar idrott så det är en ära att få hylla våra idrottare. Ida Lanto gjorde klänningen. Hon är fantastisk!

- Har du lätt att få ihop vardagen idag? frågar jag vidare.

- Inte alla dagar, men som oftast. Har blivit bättre och prioriterar struktur, vilket ger mig och mina barn ett större lugn.

- Känns det skrämmande att du snart fyller 50 år? (Ja, jag är 54 år :)

- Nu ska jag fylla 48 år om 9 månader och sen 49 år, så vet inte om det känns som snart. Jag lever i den ålder jag är och just nu känns 47 år fantastiskt bra. Jag har ingen åldersnojja. Om jag blir som min mormor, hon blev 90 år. Då ska jag känna mig gammal i 40 år till och det vore ju konstigt.

- Jag tycker det är så fint när du beskriver din familj…. Den lilla och den stora familjen. Tänker man så känns det säkert att man har många nära & kära omkring sig. Ingår det några djur ex hund i dina familjer?

- Vi har inga husdjur, svarar Kristin.

- I sociala medier står det ofta om dina problem med ätstörningar, utbrändhet och ADHD. Känner du av ätstörningar och utbrändhet idag? I så fall vad gör du för att komma ur det?

- Nej, 95 % av mitt liv har jag mått bra. Har berättat om det bara för att jag vet det kan hjälpa andra. Så jag väljer att inte prata om det så mycket nu. Just för att, som du skriver, det står ofta om det. Kanske inte så mycket i sociala medier som i media. Då lyfts det fram. Sällan fokus på det som jag berättar om mig själv som är bra.

- Vad är de bästa råden som du har fått av din mamma Lill-Babs och din syster Malin Berghagen?

- De är min familj och det är framförallt en stor kärlek i det som gör att vi är nära. Vi står alltid bredvid eller bakom varandra. Mina barn är mina läromästare. Min pappa betyder precis lika mycket. Det är nog honom jag vänder mig till om jag vill ha råd exempelvis i jobb, struktur etc. Sen jobbar han inom träning och hälsa så han har varit en enorm inspiration och är en förebild för mig.

- Hur ser detta år ut för dig? Mycket jobb? frågar jag.

- Ja, det är mycket jobb. Många olika projekt. Min bok “Good Morning” kommer ut i augusti. Den jobbar jag fortfarande med, min app ”Klustr” kodas just nu, jag har samarbete med Paradisverkstan och gör en keramik som heter Morgon Grå. Sen har jag en hel del föreläsningar i vår vilket är superkul.

Jag kan berätta att appen Klustr går ut på att förenkla vardagslivet genom synkroniserade kalendrar där deltagarna kan chatta om specifika händelser samt automatiskt uppdateras när möten, kom-ihåg-listor och information uppdateras.

Vidare berättar Kristin att hon är en kreativ person med mycket energi och att hon ser det som en positiv egenskap. Samtidigt kan hon ta det lugnt och är rätt bra på det när hon sätter upp en egen struktur för sig själv.

Jag tackar Kristin för att hon ville vara gäst i min blogg och önskar henne lycka till med allt. Jag började dagens blogginlägg med att skriva om att styra sina tankar. Därför vill jag avsluta med detta kloka citat nedan.

”När du väljer att fokusera på positiva tankar,
kommer du att kunna skapa positiva resultat!”

Tills vi hörs nästa gång: SKÖT OM ER!
Kramar från Sara.Till top