Exklusiv intervju med Petter Så Klart! :)

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla fantastiska vänner!

Vad betyder musik för dig? I vilka sammanhang lyssnar du på musik och vad lyssnar du på då? Eftersom musik är ett stort inslag i människans vardag, kan det vara intressant att stanna upp och reflektera över vad musik egentligen betyder för dig. Musik är en viktig del i våra liv och vårt sätt att uttrycka oss. Vanligt förknippat med musik är när du är hemma, på fest, träning, film, i butiker, konserter och på många andra platser.

Många har sin mp3-spelare på sig överallt eller lyssnar på musik från mobilen. Musik gör dig glad och positiv, en slags medicin. Men den kan också vara till stor hjälp om man har det svårt i livet. Musik kan hjälpa en person att tro på sig själv och den speglar kärlek. Kan vara ett sällskap när man är ensam. Dom flesta söker efter en musikstil som passar sin personlighet bäst. Kan också vara så att man tycker om olika musikstilar beroende på vilket humör man är på.

Så är det för mig. Jag tycker om det mesta. Jag har stor del av mitt liv dansat bugg & foxtrot så då har Dansbandsmusik varit det jag lyssnat på mest och rört mig till. Som barn var Tomas Ledin, David Bowie och Ted Gärdestad några av de artister som jag lyssnade mest på. När jag bloggar vill jag gärna ha ”Lugna favoriter” i bakgrunder eller låtar på svenska.

Jag har jobbat som Spinning- och Gympaledare i cirka 20 år vardera och då har jag blandat olika musikstilar när jag har gjort mina pass. Har velat att deltagarna ska hitta några låtar i mina pass som de skiner extra mycket till, att man når alla. Så där har det varit jätteviktigt att blanda olika stilar. Jag har jobbat i 12 år som medlemsrådgivare på gym och där är det hög musik så när jag har kommit hem har jag bara velat ha tyst. Det sitter lite kvar i mig ännu att jag gärna har tyst hemma, lite arbetsskadad. :) Men visst lyssnar jag på musik och idag är det på alla möjliga olika stilar beroende på hur jag känner och mår.

En artist som jag ibland lyssnar på är Petter, som heter Petter Alexis Askergren. Han slog igenom med Mikrofonkåt och Vinden har vänt. Petter är född 25 maj 1974 i Stockholm. Han bor med sin fru Michaela och de har fyra barn. Låten ”Så klart” känner du säkert till som är så populär. Hösten 2010 medverkade Petter i underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” i TV 4.

Petter har fått Grammis 1999 för årets nykomling, årets rock/pop manlig och årets textförfattare. Det blev sex stycken grammisnomineringar första året. 2013 debuterade han som författare med ”16 rader”. Boken REMIX har nyligen släppts med tolkningar av hans texter som blivit noveller.

Jag har är så glad att få ha Petter som gäst i min blogg. En härlig kille som tycker det är viktigt att ha kul på vägen och inte ge upp. Att njuta av varje sekund. Han har inte alltid haft det lätt utan har fått leva på socialbidrag i 2 månader och varit arbetslös när han var 24 år. Då såg han en dyster framtid, men som tur var vände det när han fick möjlighet att släppa sin första platta.

Ett av hans motto är att om han påbörjar något så skall det avslutas. Och det visar han bland annat när han deltar i tävlingen ”Ö till Ö”. Jag kan berätta att det är en årlig återkommande swimruntävling som äger rum första måndagen i september i Stockholms skärgård, från Sandhamn till Utö. Simsträckorna är 24 och har en sammanlagt längd på 10 km. Löpsträckorna är 65 km så totalsträckan är 75 km. De tävlande springer över öarna och simmar mellan dem. De tävlar i lag om två personer. Blir du sugen att delta? :)

Men nu över till Petter…….

- Hur mår du? frågar jag.

- Bra tycker jag, jag har sett till att våren och sommaren 2017 blir lugnare än 2016 som var ett galet år för mig.

- Hösten 2010 medverkade du i ”Så mycket bättre” i TV4. Berätta hur du upplevde det?

- Det var spännande för mig då jag skulle representera min musikstil och genre i ett stort och folkligt program. Jag tog uppdraget väldigt seriöst och gjorde mitt allra bästa för att få till musiken så bar jag bara kunde. Det är svårt att veta hur något ska gå när det är första säsongen, men samtidigt var jag extremt glad att jag vågade, då det alltid är roligare att vara med från början än att komma med senare. Det blev en bra effekt och självklart nådde jag ut mycket bredare med min musik, men viktigast var att jag fick visa upp mig själv så som jag faktiskt är på riktigt!

- Ditt nya album ”Skeppsholmen” släpptes 28 oktober och består av akustiska helt nya versioner av dina låtskatter, samt två nyskrivna låtar. Du kommer att spela ”Skeppsholmen live” i mars och april i Stockholm. Finns det biljetter kvar?

- Ja några få till Konserten på Göta Lejon och det är enda chansen att se mig live under våren 2017, för mer spelar jag inte just nu.

- Vad är ditt bästa råd att få glädjen tillbaka till livet om man befinner sig i mörker? Jag vet att du har varit där och tagit dig ur det när du var 24 år.

- Det är viktigt att fånga dagen och försöka ha kul på vägen. Jag är tacksam och ödmjuk, eftersom jag vet att jag sysslar med saker som jag är passionerad i. Det är viktigt för mig, svarar Petter.

- Vad har låtarna ”Mikrofonkåt” och ”Så klart” betytt för dig? frågar jag vidare.

- Mycket då det är några av mina starkaste låtar och det personifierar mig väldigt mycket. Idag älskar jag dom fortfarande av nostalgiska själ.

- Du har fyra barn med din fru Michaela. Hur fördelar ni sysslorna i hemmet? undrar jag nyfiket.

- Så bra vi bara kan. Jag lagar mat och sköter köket eftersom jag tycker om det, men annars försöker vi dela upp uppgifterna så gott det går.

- Hur ser en dag ut för dig när du är ledig?

- Jag gör i stort sett ingenting då, försöker läsa eftersom jag tycker det är viktigt.

- Vad kan vara svårt att tro om dig? frågar jag.

- Att jag faktiskt kan slappna av och inte göra ett skit. Dvs sitta still eller vara hemma i flera dagar utan att gå ut, svarar Petter.

- Vad tycker du bäst och sämst om med ditt utseende?

- Oj svår fråga! Jag är så pass gammal nu så jag har valt att acceptera mig så som jag är, men som yngre tyckte jag att jag hade stora fötter och sneda tänder.

- För vad får du dåligt samvete?

- Att jag arbetar för mycket och inte alltid sätter familjen först, jag gör dock det numera.

- När fick du ADHD konstaterat? undrar jag.

- Runt 2010, ja man kan inte göra så mycket men jag förstår mig själv bättre idag och inser att alla är olika individer och det är något fint. Jag vet också hur jag fungerar, vilka sidor som är bra och vilka som är dåliga.

- Hur är det att umgås med dig? Kan du ta det lugnt?

- Ja absolut, jag tror jag är en ganska bra vän, svarar Petter.

- Vad händer för dig detta år?

- Lugnare än tidigare, familjen först, annars ska jag göra musik och skriva böcker.

- Har du någon favorit artist? Grupp?

- Många men jag gillar en rappare som heter NAS väldigt mycket.

- Vad är dina tankar för att ha ett bra liv? frågar jag till sist.

- Att världen är säker och att vi människor slutar upp med att göra varandra illa, slutar med nationalistiska tankar utan inser alla människor är lika värda.

Klokt svar från Petter! En kille med en härlig energi, som vill ha struktur, ordning och reda. Som tycker om att drömma och tro på drömmar. Och jag avslutar dagens blogginlägg med ett fint citat av Petter.

”Gör det bästa du kan göra med dig själv! Fokusera inte så mycket på andra runtomkring dig!”

Sköt om er!
Kramar från er Sara.

Till top