Cecilia Lazar: - Det flödar av positiva endorfiner i min värld!

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Hej alla fantastiska vänner!

På fredag är det premiär på Lets Dance, ett program som jag tycker om jätte mycket. Jag har gått sex stycken buggkurser i min ungdom och sen gjort som citatet säger ”Livet är en dans. Ibland leder vi, ibland följer vi. Inte oroa sig om vad vi inte vet, vad som är viktigt är att vi lär nya steg när vi går”. 😊

Nya steg lär sig just nu året deltagare i Lets Dance och de är: Johannes Brost, Stina Wolter, Samir Badran, Mikaela Laurén, Messiah Hallberg, Jesper Blomqvist, Ellen Bergström, Dominika Peczynski, Anja Pärson och Anders Öfvergård.

Jag tog pulsen på Johannes Brost i söndags och vi hade ett långt, härligt samtal. I mina tidigare blogginlägg kan ni läsa intervju med Tony Irving, Ann Wilson, Cecilia Ehrling och Johannes. Inför premiären på fredag har jag också tagit pulsen på Cecilia Lazar, en av jurymedlemmarna som ersatte Dermot Clemenger. Nu har Cecilia blivit varm i kläderna och det ska bli kul att få se dom alla på fredag.

Cecilia Lazar är född 27 maj 1959 och bor i Göteborg med sin make Per som backat, stöttat och älskat henne sedan 33 år tillbaka. De har en dotter, Marielle, som arbetar i deras familjeföretag Lazars Danssklubb. Klubben har på kort tid blivit en av Sveriges största och mest aktiva inom tiodans.

Kan berätta att det finns två olika dansstilar inom tiodans; latinamerikansk dans och standarddans. Bland de latinamerikanska danserna hittar vi Cha-Cha, Samba, Rumba, Jive och Paso Doble. Inom grenen standarddans ingår Vals, Quickstep, Tango, Slow Foxtrot och Wienervals. Cecilias Dansklubb är ansluten till Svenska Danssportförbundet (DSF), som i sin tur blev medlemmar i Riksidrottsförbundet år 1977.

Får jag presentera härliga Cecilia Lazar! 😊

- Hur mår du idag?

- Jag mår lysande - en ledig dag idag - sedan kör jag fram till 12 maj i ett sträck, svarar Cecilia.

- Är du laddad inför Lets Dance premiären på fredag?

- Ja, jag är såååå peppad! 😊

- Tilde de Paula blir ny programledare. Något annat nytt denna säsong?

- Nej det är samma koncept -men ribban på bra dans ökade verkligen förra året - både Bianca o Elisa var så duktiga, aldrig förut har det stått så värdiga vinnare i finalen.

- Har du hunnit att skaffa dig några favoriter?

- Nej och jag har inte sett dom träna, svarar Cecilia.

- Om du fick välja en låt att dansa till och en dans, vad väljer du då? frågar jag.

- Jag arbetar med musik 7-9 timmar om dagen, det som skiftar är min känsla - så ingen dag är den andra lik. En dag rumba, en annan dag en vals.... 😊

- Tycker du att någon dans är svår? frågar jag.

- Samba och Slowfox är de svåraste danserna!

- Har du tävlat i dans?

- Ja, slutade dock som 17-åring för jag ville tjäna pengar på dans och då blev man proffs......idag finns ingen skillnad amatör eller proffs.

- Vad kommer du att tänka på när du bedömer denna säsong av Lets Dance?

- Att ta för mig mer-våga mer..... Svårt första gången med två veteraner som hade suttit 100 ggr förut och så kommer jag första gången..

- Vem vill du se delta i programmet nästa säsong?

- Jag älskar starka personligheter -Mikael Persbrandt?

- Vad har du gjort i ditt liv för att behålla hälsan?

- Min hobby är att laga mat -så det är viktigt- vällagad mat VARJE dag! Jag dansar, så det ger både kondition och harmoni.

- Vad har du för relation till alkohol? undrar jag.

- Sund, alla människor har ett val och det är viktigt att sätta gränser! svarar Cecilia.

- Favoritmat?

- Allätare, men fisk o kyckling är det som jag aldrig skulle kunna vara utan.

- Har du någon annan passion än dans?

- Det är min familj och att laga mat!

- Är du rädd för något?

- Jag är rädd för ensamheten.

- Ditt mest pinsammaste minne i livet?

- Jag var 13 år och dansade jazzbalett. Vi satt och tänjde benen för att göra split och plötsligt släpper jag en brak som hördes. För mig kändes det som en hel blåsorkester på en gång, alla tittade åt mitt håll och jag ville bara försvinna från jordens yta. Jag försökte låtsas oberörd men ansiktet lyste som en tomat.

- Vad gör dig lycklig?

- Naturen, skärgården, sjöar….. allt det som ger mig vackra bilder och som jag kan känna och lukta, svarar Cecilia.

- Dina råd för ett lyckligt förhållande?

- Prata om allt! Leta inte efter fel hos varandra, leta efter kvalitéer tillsammans, njut av varandra....

- Är det något som du borde ta itu med? I så fall vad?

- Ja kanske att lära mig att säga nej någon gång! Jag vill så gärna göra alla till lags och vara behjälplig, inte alltid så bra för mig själv!

- Hur ser detta år ut för dig efter Lets Dance?

- Först och främst hoppas jag att jag får vara frisk och ha hälsan. Jag har min dansskola, mitt arbete. Älskar att arbeta med mina grupper och tävlingspar 5 dagar i veckan. Min karriär är klar. Jag är mycket omtyckt som tränare och domare utomlands så jag kommer fortsätta som vanligt ...resa och arbeta o döma. Låter kanske tråkigt men mitt arbete är fantastiskt! Alla som kommer för att dansa gör det för att det är roligt -alltså flödar det av positiva endorfiner i min värld! Och som du säkert har förstått kommer jag att ta vara på min make Per.

Fina ord och jag håller med om att det är bra att vistas där det finns positiva endorfiner. Ska bli så roligt på fredag att få följa alla i Lets Dance. 😊

Tills vi hörs igen; MÅ BÄST!

Kram! Sara.


Till top