Sara: - Vilken premiär kväll!

Allmänt / Permalink / 0
 
Hej mina fantastiska vänner!

I fredags var jag på premiären på Let´s Dance med min väninna. Tack Ann Wilson att du fixade biljetter åt oss. Jag tänkte här berätta lite om kvällen och vad jag tyckte. Är extra roligt att gå på premiären då alla deltagare är med. Sen försvinner dom en efter en när dom röstas ut.

Jag har haft äran att ha alla i juryn som gäst i min blogg och även Cecilia Ehrling. Förra veckan träffade jag Johannes Brost som också finns i bloggen och på min hemsida. Eftersom jag nyligen har träffat honom och tycker han är en härlig person så hejar jag lite extra på Johannes, det ska jag erkänna. Jag tycker inte som Tony att han är för gammal för att vara med. Åldern är bara en siffra på ett papper! 😊

Det var lång kö när vi kom och vad jag har hört så är det slutsålt alla fredagar. Kan finnas biljetter till sista fredagen. Många kändisar syntes och anhöriga till deltagarna, programledarna och juryn. Efter att ha hängt in våra kappor så fick vi valfri dryck och provsmakning på olika choklader. Innan programmet sänds på tv är det alltid förinspelningar så därför måste man vara på plats innan.

Vi satt ganska nära juryn, men tyvärr var en pelare lite i vägen. En härligt stämning i lokalen som man måste uppleva för att förstå känslan. Det är uppvärmning med publiken och i reklampauserna som är på tv händer det massa kul i lokalen. Allt måste klaffa med tiden.

Årets deltagare i Let´s Dance 2017 är: Johannes Brost, Anja Pärson, Anders Öfvergård, Dominika Peczynski, Ellen Bergström, Jesper Blomqvist, Messiah Hallberg, Samir Badran, Mikaela Laurén och Stina Wolter.

I premiäravsnittet kunde inte Anders Borg vara med och stötta kärleken Dominika så hon överraskades av en videohälsning från den tidigare ministern. Det märktes att Anders var trött på att få heta ”Arga snickaren”. Han rättar programledarna flera gånger. Tilde De Paula Eby gjorde succé som ny programledare tillsammans med David Hellenius. Hon var jätte duktig!

I publiken satt många kändisar och en del pratade David med. Viktor Frisk var där för att heja på Samir, Pernilla och Bianca fanns på plats för det hade ju varit konstigt utan någon i familjen Wahlgren där. David gjorde även en kort intervju med härliga Mia Skäringer.

Om deltagarna tycker jag såhär; Stina Wolter som dansade Tango och fick högst poäng var värd det. Hon hade en otrolig inlevelse och förde in sina konstnärstalanger in i dansen. Hon är 52 år så igen Tony… åldern har ingen betydelse. De äldre visar en helt annan mogenhet tycker jag.

Johannes Brost fick den svåraste dansen som sin första dans; Samba. Han dansade till ”Somliga går med trasiga skor” med sin danslärare Jasmine Takacs. Jag tycker att han gjorde det mycket bra. Jag vet att han har tränat mycket. Han är också mycket van med kameror.

Messiah Hallberg fick minst poäng och tyvärr måste jag hålla med om att de han var sämst men man får inte glömma att det var första programmet och mycket nerver stod på spel. Dominika tycker jag dansade bra och har förutsättningar för att bara bli bättre och bättre. Det handlar också om att utvecklas.

Samir Badran har jag lite svårt för, gillar inte hans kaxiga personlighet. Det förstör så mycket. Jag är mer för ödmjukhet än kaxighet. Känns att han bara vill visa upp sig och vara tuff precis som han gjorde när han medverkade i ”Paradise hotel”. Med hans tjat till sin danslärare Sigrid ”Säg bara att du är kär i mig så blir de nöjda” får man en känsla att han inte tar dansen på allvar. Han bara pratar om hur snygg hon är. ”Vad ska jag säga?” …. svarar Sigrid och det märkts att hon tycker att det är jobbigt. Jag undrar om han har kommit över tiden sen Paradise hotels vilda liv. För mig verkar han mer intresserad av hur tjejen ser ut än av dansen. För omogen. Det är min åsikt!

Kvar som jag inte har pratat om är Anja, Anders, Ellen, Jesper och Mikaela. Jag tror Anders har förutsättningar för att utvecklas och komma långt fram i programmet. Även dom andra fyra. Det är inte lätt att vara boxare som Mikaela är och sedan dansa och tänka på att hålla axlarna nere. Det gjorde hon bra. Anja är favorit bland många så vi får se hur det går. Efter första programmet kan jag inte säga vem som är en klar vinnare, då alla var mycket duktiga.

Jag ska med spänning följa programmet. Premiären 2017 bjöd på en stor succé och vi åkte hem med ett leende på läpparna. Fick en Goodiebag när vi gick ut med lite smått och gott. Jag har sett programmet efteråt hemma för att en gång till se deltagarna och känna efter vad jag tycker. Detta som jag har skrivit är alltså mina tankar. Smaken är som baken -delad!

Jag kommer alltid att beundra David Hellenius för han är så snabbtänkt. Tänk om man hade den förmågan. 😊

Ett hälsotips till er vill jag avsluta dagens blogginlägg med. Förutom dans som ger motion och är kul så försök varje dag att ta en liten promenad medan det fortfarande är ljust ute. Även om det bara blir en kvart på lunchen så är det bättre än inget. Vi behöver ljus och luft. Jag har hundar så för mig är promenader inga problem, men ni som inte har hundar glöm inte bort detta. Ta in så mycket ljus som du kan! Även inomhus på kvällarna. Brist på ljuset kan göra att man känner sig trött och nere.

Ha nu en riktigt bra vecka!

Kramar från er Sara.Till top